Gemeente Sittard-Geleen


der gemeente Sittard-Geleen d.d. 12 november 2002
1. Programma/overzicht voorzieningen huisvesting onderwijs gemeente Sittard-Geleen 2003 (weth. Van Rijswijk).
Beslissing:

1. Het verslag van het overleg met de schoolbesturen inzake het programma voorzieningen huisvesting onderwijs gemeente Sittard-Geleen 2003 vastgesteld;

2. Gemeenteraad voorgesteld akkoord te gaan met programma/overzicht voorzieningen huisvesting onderwijs gemeente Sittard-Geleen 2003;

3. Gemeenteraad voorgesteld extra financiële middelen beschikbaar te stellen voor uitvoering van urgente huisvestingsvoorzieningen, aanpassing van onderwijsgebouwen aan wet- en regelgeving en de meerkosten voor het realiseren van vervangende nieuwbouw voor basisschool De Leeuwerik en de nieuwbouw van de sporthal van Graaf Huyn College.


2. Verordening voorzieningen huisvesting onderwijs gemeente Sittard-Geleen (weth. Van Rijswijk).
Beslissing:

1. Akkoord met de bijgevoegde verordening voorzieningen huisvesting onderwijs gemeente Sittard-Geleen;
2. Gemeenteraad voorgesteld om de vigerende verordeningen voorzieningen huisvesting onderwijs van de voormalige gemeenten in te trekken en de nieuwe verordening voorzieningen huisvesting onderwijs gemeente Sittard-Geleen vast te stellen.


3. Vragen GOB-fractie op grond van artikel 37 Reglement van Orde over brede school en peuterspeelzaal Hoogveld (weth. Van Rijswijk). Beslissing:

1. Vragen beantwoorden overeenkomstig bijgaand antwoordschrijven aan de GOB-fractie;

2. Antwoordschrijven ter inzage gelegd voor de Raad.

4. Wijziging statuten van de stichting Openbaar Onderwijs Westelijke Mijnstreek (weth. Van Rijswijk).
Beslissing: besluiten conform bijgevoegd gemeenteblad respectievelijk raadsbesluit na de commissie MOG gehoord te hebben.


5. Verzoeken van Polyfilm Beheer om betaalde bouwleges bioscoopcomplex Bedrijvenstad Fortuna aan Polyfilm Beheer terug te betalen (weth. Meekels).
Beslissing: de door de gemeente werkelijk gemaakte kosten (¤ 15.560,56) in rekening gebracht bij Polyfilm en het reeds betaalde voorschot (¤ 47.805,75) hiermee verrekend. Dit betekent dat aan Polyfilm (conform hun verzoek) een bedrag van ¤ 32.245,19 terug betaald is. De firma Polyfilm tevens uw collegebeslissing schriftelijk medegedeeld.


6. Vragen ex artikel 37 RvO van de heer Lemmens (fractie Groot Born) inzake

- Specificatie van knelpunten die zich in de afgelopen maanden hebben voorgedaan;

- Overzicht van de in 2002 ingeschakelde externe adviesbureaus (weth. Meekels).

1. De heer Lemmens beantwoordt middels bijgaand antwoordschrijven;
2. Antwoordschrijven ter inzage gelegd voor de Raad.
7. Aanpak van de problematiek verkeersafwikkeling en verkeersveiligheid op de Brandstraat (Einighausen) (weth. Meewis-Stans).
Beslissing: akkoord met plan van aanpak.

8. BWS-verdeelbesluit 2002 en bestedingsverslag 2001 (weth. Paes). Beslissing: akkoord met BWS-budgetverdeling volgens bijgevoegd gemeenteblad.

9. Lijst van uitnodigingen.

10. Lijst van uitnodigingen Carnaval 2002/2003 d.d. 12 november 2002. Beslissing: het College gevraagd de bijgevoegde lijst van uitnodigingen vast te stellen.


11. Gemeentelijke bijdrage aan en participatie in Grond Exploitatiemaatschappij Holtum Noord II (weth. Meekels). Beslissing:
Onder verwijzing naar collegebesluit van december 2001 waarbij in principe is ingestemd met het ter beschikking stellen van een bijdrage van ca. 953.000 euro voor de exploitatie Holtum Noord II, wordt de raad voorgesteld overeenkomstig bijgevoegd gemeenteblad en bijbehorend conceptbesluit te besluiten tot:
1. aan de Grond Exploitatie Maatschappij Holtum Noord II bv wordt een bijdrage van 952.938 euro als onderdeel van de cofinanciering Holtum Noord II verstrekt;

2. 50% van de aandelen van Liof bedrijventerreinen bv in de GEM Holtum Noord II bv, zijnde 10.000 aandelen worden tegen de nominale waarde van 1 euro per aandeel verworven;
3. akkoord met voorstel dat bijdragen aan de gemeente in het kader van de samenwerkingsovereenkomst betaalbaar worden gesteld overeenkomstig het aangepaste betalingsschema met inbegrip van de door de GEM aan de gemeente te verstrekken aanvullende bijdrage van 998.316 euro;

4. college is gemachtigd sub 1, 2 en 3 uit te werken en uit te voeren.