Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 3-11-2002 Persberichten district Eemland zuid, 10.30 uur

Opgeven valse naam

AMERSFOORT- Op zaterdagmiddag werd een man aangehouden omdat hij een valse naam had opgegeven.

De man hield zich omstreeks 13.30 uur op bij een perron gelegen bij Amersfoort CS. De man had geen geldig plaatsbewijs bij zich en kreeg hiervoor een uitstel van betaling van een conducteur. Deze had echter het vermoeden dat de man een valse naam had opgegeven en waarschuwde de politie. Na controle bleek de man inderdaad niet zijn juiste gegevens opgegeven had en werd aangehouden en meegenomen naar het bureau.

Hier wist hij wel zijn eigen naam en de 20-jarige man uit Delft werd met een bekeuring voor het opgeven van een valse naam huiswaarts gezonden.

Jeugd krijgt bekeuring

LEUSDEN- Op zaterdagmiddag kregen 8 jongeren een bekeuring voor het veroorzaken van overlast. De jeugd uit Leusden, tussen de 13 tot 16 jaar oud, hing rond op een schoolplein aan de Asschatterweg. De jongeren scheurden hier rond met brommers en veroorzaakten lawaai. De politie werd gewaarschuwd en de jongeren kregen allemaal een bekeuring.

Man slaat

LEUSDEN- Op zaterdagmiddag werd een man aangehouden nadat hij winkelmedewerkers had geslagen.

Omstreeks 16.40 uur wilde een vrouw de winkel aan de Ursulineweg verlaten en aan haar werd gevraagd voor controle te tas even te openen. De vrouw deed dit en op dat moment kwam een 42-jarige man uit Amersfoort aanlopen en vond het raar dat de tas van zijn vrouw werd gecontroleerd en werd boos. Hij duwde eerst een vrouwelijk medewerkster en gaf vervolgens een andere medewerker een rake klap.

Het duo verdween vervolgens. De politie stelde een onderzoek in en kon later de geweldpleger in zijn woning aanhouden. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt