Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 2-11-2002 Persberichten district Eemland zuid, 13.05 uur

Verkeersongeval met letsel

LEUSDEN Omstreeks 02.25 uur kreeg de politie de melding dat er een aanrijding had plaatsgevonden tussen twee personenautos op de kruising van de Noorderinslag met de Groene Zoom. Hierbij raakten drie mensen gewond; een 36-jarige bestuurster uit Amersfoort en haar bijrijder, een 20-jarige vrouw uit Leusden. Beiden zijn naar het Lichtenberg ziekenhuis overgebracht. De bestuurder van de andere auto, een 21-jarige man uit Ermelo raakte eveneens gewond en werd naar het UMC overgebracht. Het letsel van deze slachtoffers is onbekend. De autos waren zwaar beschadigd en werden weggesleept. De oorzaak van de aanrijding is onduidelijk en wordt onderzocht door de regionale verkeersdienst.

Controle Scooterteam

LEUSDEN Het Scooterteam controleerde vrijdagmorgen tussen 07.30 en 09.15 uur diverse scooters op de Asschatterweg en omgeving.

In totaal werden veertien berijders gecontroleerd en werden zeventien bekeuringen uitgeschreven. De meeste boetes werden uitgeschreven voor de overschrijding van de constructiesnelheid en overschrijding van het geluidsniveau. Andere gebreken waren onder andere: geen goede remmen, onterecht voeren van het oranje plaatje, niet kunnen tonen van certificaat en het niet dragen van de helm.

Vrouw met drugs opnieuw in de fout

AMERSFOORT Omstreeks 13.20 uur vrijdagmiddag zagen surveillerende politieagenten dat een 32-jarige vrouw uit Amersfoort in het bezit was van verdovende middelen. Zij troffen bij haar in totaal 15 bolletjes harddrugs aan. Zij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Uit onderzoek bleek dat zij geschorst was in afwachting van een rechtszitting eveneens in verband met het in bezit hebben van harddrugs. De vrouw voldeed hiermee niet meer aan de schorsingsvoorwaarden en is ingesloten. Er wordt eveneens proces-verbaal opgemaakt voor het in het bezit hebben van harddrugs.

Fietsers door rood licht

WOUDENBERG Op de kruising van de Stationsweg en de Rumelaarsweg vond er vrijdagmiddag rond 17.30 uur een aanrijding plaats tussen een 12-jarig meisje op de fiets en een 24-jarige automobiliste uit Doorn.

Bij de aanrijding raakte het meisje gewond. Zij is met nek- en rugklachten overgebracht naar het UMC in Utrecht. Uit onderzoek van de Regionale Verkeersdienst kwam naar voren dat de fietster vermoedelijk door rood heeft gereden. De automobiliste uit Doorn, die groen licht had, remde hard toen zij het meisje zag oversteken, maar kon een aanrijding niet meer voorkomen.

AMERSFOORT Rond 15.50 uur vond er op de kruising van de Ringweg Koppel met de Hooglandseweg Noord een aanrijding plaats tussen een fietser en een automobilist.

Een 13-jarige fietser uit Hoogland reed door rood. Hij probeerde een aanrijding met een 56-jarige automobilist met aanhanger te vermijden door links langs de auto te sturen. Dat lukte niet waardoor hij tegen de auto aanviel en vervolgens de grond raakte. De jongen is met een snee in het gezicht, nek en rugklachten overgebracht naar het Lichtenberg ziekenhuis. Er was geen schade aan de personenauto, de fiets was krom.

Koffer met insuline gestolen
AMERSFOORT Vrijdagochtend is in een hotel aan de Utrechtseweg een koffer gestolen. De koffer bevatte een grote hoeveelheid insuline die bij verkeerd gebruik schadelijk voor de gezondheid kan zijn.

Omstreeks 09.00 uur is de koffer op een onbewaakt moment weggenomen. De koffer is grijs gespikkeld, 50 centimeter groot, van het merk Samsonite en afgesloten met ritsen. De koffer bevatte enkele spuiten met kleine hoeveelheden insuline en in een grijze toilettas een spuit met een grote hoeveelheid insuline. Met name deze laatste kan schadelijk zijn voor de gezondheid. De politie roept eventuele vinders van de koffer, dit te melden bij de politie via het telefoonnummer 0900 8844 (lokaal tarief).