Gemeente Zevenaar

Feestelijke heropening Franciscusstraat

Wethouder N. Wiendels opent zaterdag 2 november om 13.30 uur de gerenoveerde Franciscusstraat door het bevestigen van het straatnaambord (op de hoek van de Franciscusstraat / Witte Kruis). Deze handeling zal muzikaal worden opgeluisterd door de Harmonie St. Franciscus.

De renovatie van de straat is het resultaat van een gezamenlijke actie van de bewoners, de Dorpsraad Babberich, de wijkgroep Babberich-Zuid, de ASWZ, de politie en de gemeente/ Voorbereiding en Beheer en Wijkbeheer.

De gemeente heeft extra geld beschikbaar gesteld voor het groot onderhoud. Hierdoor was meer mogelijk en konden ook andere zaken aangepakt worden. Zo is de straatinrichting tot stand gekomen na overleg met de bewoners en zijn er nieuwe groenvoorzieningen, bomen en parkeerplaatsen in de straat gekomen. Gelijktijdig is de totale straatverlichting vernieuwd en is er achterpadverlichting gerealiseerd. De politie heeft samen met de ASWZ een inbraakpreventieproject opgestart, waarbij de woningen minder inbraakgevoelig worden gemaakt en als zodanig ook worden gecertificeerd. De deelname aan dit project is dusdanig groot onder de bewoners, dat dit binnenkort een vervolg krijgt. Door deze samenbundeling van activiteiten is de sociale veiligheid in de straat toegenomen.

Na de officiële opening door wethouder N. Wiendels volgt er een gezellig samenzijn voor de bewoners en alle betrokkenen. Voor de kinderen is er een kleurwedstrijd georganiseerd.