Gemeente Leiden

Inhaaldag vaccinatie Meningokokken C: laatste kans

Alle jongeren tot en met 18 jaar die nog niet gevaccineerd zijn tegen Meningokokken C, kunnen die vaccinatie alsnog halen op zaterdag twee november tussen 9.00 uur en 16.30 uur in Sporthal de Zijl te Leiden.

Campagne voltooid

In de regio Zuid-Holland Noord zijn in juni, juli, september en oktober bijna 60.000 kinderen (leeftijd tot en met achttien jaar) gevaccineerd. Voordat de campagne begon, hadden in de regio al veel ouders hun kinderen op eigen initiatief laten vaccineren. Dat betekent dat nu in totaal zo'n 95 procent van de kinderen tot en met achttien jaar beschermd zijn tegen de meningokokkenziekte type C.

Laatste kans

Een aantal kinderen is nog niet gevaccineerd, bijvoorbeeld door ziekte of vakantie. Voor hen organiseert de GGD Zuid-Holland Noord een inhaaldag. Alle kinderen tot en met achttien jaar die nog niet gevaccineerd zijn, kunnen dan alsnog hun vaccinatie halen. Dat is de laatste kans: wie na 2 november nog niet is gevaccineerd kan dat bij de huisarts laten doen, maar moet dan het vaccin en het consult betalen.

Inhaaldag:

zaterdag 2 november
van 9.00 tot 16.30 uur
Sporthal De Zijl
Paramaribostraat 66
Leiden

Oproep, legitimatie en toestemming

Kinderen van één tot en met vijf en 15 tot en met 18 jaar van wie de oproepkaart is teruggestuurd, krijgen een nieuwe oproep voor 2 november. Kinderen van zes tot en met veertien jaar krijgen geen nieuwe oproep. Kinderen met een oproepkaart moeten die meebrengen: ingevuld en ondertekend door een ouder of verzorger. Kinderen zonder oproepkaart moeten een geldig legitimatiebewijs meenemen. Kinderen jonger dan zestien jaar die geen oproepkaart hebben, moeten met één van hun ouders komen of een door ouder of verzorger ondertekend briefje meebrengen, waarin deze toestemming geeft voor het vaccineren. Kinderen die geboren zijn na 1 juni 2001, worden op 2 november niet verwacht. Zij krijgen de prik op het consultatiebureau, samen met de eerste BMR-prik. Dit gebeurt in het kader van het Rijksvaccinatieprogramma.

Informatie

Voor nadere informatie over de Meningokokken C vaccinatie kunt u op werkdagen van 8.00 tot 21.00 uur bellen met de landelijke informatielijn: (0800) 300 80 51 (gratis) of met de telefonische informatielijn van de GGD Zuid-Holland Noord (0900) 20 22 611 ( 0,35 per minuut). Informatie is ook te vinden op de websites www.vaccinatie.minvws.nl (landelijk) en www.ggdzhn.nl (van de GGD Zuid-Holland Noord).

Meer informatie staat ook op de meningokokken-pagina