Gemeente Den Haag

2002-10-31: Broodcontainer voor Laak


---

Op vrijdag 1 november 2002 om 14.30 uur stelt raadslid Tineke van Nimwegen de eerste broodcontainer van Laak in gebruik. De broodcontainer komt in de Ketelstraat te staan naast de gebedsruimte. Wijkbewoners kunnen vanaf die datum brood (zonder plastic of papieren zakken) deponeren in deze broodcontainer. De broodcontainer is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09.00 - 18.00 uur.

Initiatief, onderhoud en beheer
Het initiatief voor de broodcontainer is afkomstig van de wijkbewoners en de Karavaan. Deelnemende partijen zijn Stichting BOOG, dienst Stadsbeheer en de Turkse Vereniging Molenwijk. De container wordt geplaatst door de dienst Stadsbeheer, die ook het onderhoud doet. Het dagelijks beheer van de broodcontainer is in handen van de Turkse Vereniging Molenwijk, die deze broodcontainer heeft geadopteerd.

Van brood naar compost
Wijkbewoners kunnen hun brood(resten) zonder verpakking kwijt in de broodcontainer. Naast de broodcontainer staan twee aparte afvalbakken, waarin al het overige afval kan worden weggegooid, zoals plastic tassen, maar ook ander klein afval.
Dienst Stadsbeheer leegt twee keer per week de broodcontainer en maakt hem een keer per week schoon. Vervolgens verwerkt HMS/AVR de broodresten tot compost.

last update: 31-10-2002 16:18:59 ;pag.: 16604; auteur: 616;cat.: