Gemeente Rotterdam

Keywords: Rotterdam, college, burgemeester, wethouder, wethouders, collegeraad, dualisering, coolsingel, Feyenoord, havens, Sparta

Burgemeester en de wethouders van 1 november tot en met 10
Wethouder De Faria opent benefietexpositie Rotterdam-Dresden

Wethouder Rabella de Faria (o.m. Volksgezondheid) opent op zondag 3 november om 16.00 uur de benefietexpositie Rotterdam Dresden in galerie Maas - II op het Westelijk Handelsterrein aan de Van Vollenhovenstraat 15 in Rotterdam. Op initiatief van kunstenares Rose-Marijke Weiss vindt tot 23 november de expositie plaats met werken van verschillende kunstenaars. De opbrengst is bedoeld voor de wederopbouw van cultuurinstellingen in Dresden na de recente overstromingen. De gemeente Rotterdam draagt bij in de kosten voor de expositie. Op 12 en 13 september bezocht wethouder Volksgezondheid de zusterstad Dresden. Daarbij stelde het college 10.000,- ter beschikking voor de slachtoffers van de overstromingen.

Burgemeester Opstelten opent Het Posthuis van Exodus

Burgemeester mr. Ivo Opstelten opent op maandag 4 november om 12.45 uur Het Posthuis aan de Westzeedijk 116. Het Posthuis is een pand van de Stichting Exodus Rotterdam, die zich bezig houdt met de opvang en begeleiding van gedetineerden in de laatste fase van detentie en van ex-gedetineerden. Het gaat vooral om mensen die aan een zinvolle toekomst willen werken. Exodus werkt samen met kerken en andere levensbeschouwelijke organisaties, penitentiaire inrichtingen, reclasseringsinstellingen, werkgevers en ander maatschappelijke organisaties. Voorafgaand aan de opening is er om 12.30 uur een korte bijeenkomst in de Noorse Kerk op het Drooglever Fortuynplein 2, waarna het gezelschap te voet naar het Posthuis gaat.

Wethouder De Faria in Politiek Café over veiligheid

Wethouder Rabella de Faria (o.m. Veiligheid) houdt op maandag 4 november om 20.00 uur een inleiding over veiligheidsbeleid tijdens het Politieke Café van de VVD Rotterdam in Restaurant Grand Café Hoofdstuk II aan de Oostmolenwerf 14 - 24 in Rotterdam. Na de inleiding en enkele statements gaan de deelnemers in debat met de wethouder over de nieuwe plannen voor veiligheidsbeleid. VVD Rotterdam organiseert het Politieke Café met als doel over actuele politieke onderwerpen van gedachten te wisselen met politici, bestuurders en deskundigen. De bijeenkomst is bedoeld voor leden en niet-leden.

Wethouder Van Sluis spreekt op discussieavond FNV

Havenwethouder Wim van Sluis spreekt op maandag 4 november om 20.00 uur in het Holiday Inn Hotel aan het Schouwburgplein over de toekomst van de Rotterdamse haven en de concurrentie met Antwerpen en Hamburg. Twee vertegenwoordigers van de Rotterdamse en één van de Antwerpse havenarbeiders zullen met hem en de zaal in discussie gaan.

Wethouder De Faria in paneldiscussie Veiligheid

Wethouder Rabella de Faria (o.m. Veiligheid) neemt deel aan een paneldiscussie tijdens het Nationaal Forum voor Politie en Veiligheid 2002 dat woensdag 6 november om 9.30 uur begint in congrescentrum Engels aan het Stationsplein 45 in Rotterdam. De paneldiscussie gaat over de wijziging van de Politiewet 1993 en met name de aanpassing van bevoegdheden op regionaal niveau. Naast wethouder Veiligheid nemen deel aan de discussie mr. G.L. Bouwman, hoofdofficier van Justitie Arrondissements-parket De Haag, mr. J.J.H. Pop, burgemeester gemeente Haarlem en drs. T.W. Rietkerk, lid Tweede Kamer. Het Nationaal Forum wordt georganiseerd door Elsevier congressen in samenwerking met het Tijdschrift voor Politie.

Wethouder Van Sluis opent Freight Select Rotterdam

Wethouder Haven en Economische Zaken Wim van Sluis opent woensdag 6 november om 10.00 uur de beurs Freight Select Rotterdam 2002 in de Cruise Terminal aan de Wilhelminakade in Rotterdam. Deze vakbeurs voor onder meer verladers, rederijen, stuwadoors, cargadoors, expediteurs en logistieke dienstverleners duurt tot en met 7 november. Andere sprekers op de openingsdag zijn de heer Gerson, directeur van het Amsterdams havenbedrijf en de heren den Boer (Royal Burger), Vervat (Uniport) en Pronk (North Sea Line)

Wethouder Hulman stelt uitbreiding P+R terrein station Wilgenplas in gebruik

Wethouder Vervoer Stefan Hulman stelt op woensdag 6 november om 13.30 uur de uitbreiding van het P+R terrein bij het NS-station Wilgenplas in gebruik. Hij doet dat samen met de portefeuillehouder Verkeer van de deelgemeente Hillegersberg-Schiebroek, Dick Barendrecht. De P+R voorziening wordt uitgebreid met 24 plaatsen en is de eerste in een reeks van P+R locaties die worden uitgebreid, gerealiseerd of verbeterd. Voor de uitbreiding van P+R locaties is voor de komende jaren in totaal een bedrag van 6.8 miljoen gereserveerd in het fonds Bereikbaarheidsoffensief Rotterdam. Voorafgaand aan de in gebruikneming van de extra P+R plaatsen bij station Wilgenplas wordt om 12.00 uur bij de voet van het Rozenlaanviaduct het symbolisch startsein gegeven voor de aanleg van de fietsroute tussen de deelgemeenten Hillegersberg-Schiebroek en Noord, die rechtstreeks op het centrum van Rotterdam aansluit.

Wethouder Van der Tak spreekt op scholingsdag waarden en normen.

Wethouder Sjaak van der Tak (sociale integratie) spreekt op woensdag 6 november om 16.45 uur het slotwoord op een scholingsdag over waarden en normen. De scholingsdag wordt georganiseerd door Hogeschool INHOLLAND en is bedoeld voor alle (circa 900) medewerkers van de locaties Rotterdam, Delft en Den Haag. Sjaak van der Tak geeft daarbij zijn visie op waarden en normen en het Rotterdamse beleid hierop. De scholingsdag wordt gehouden in het schoolgebouw van Hogeschool INHOLLAND aan de Posthumalaan 90 op de Kop van Zuid.

Burgemeester Opstelten in symposium Maasvlakte Olie Terminal

Burgemeester mr. Ivo Opstelten spreekt op donderdag 7 november bij het symposium ter gelegenheid van het 30-jarig bestaan van de Maasvlakte Olie Terminal (MOT), dat wordt gehouden aan boord van de Abel Tasman. Het schip ligt afgemeerd bij de MOT in de 8e Petroleumhaven op de Maasvlakte. De MOT organiseert het symposium samen met het Gemeentelijk Havenbedrijf Rotterdam (GHR). Tijdens de bijeenkomst wordt de betekenis van de olie-industrie en de rol van de MOT daarin voor de Rotterdamse haven belicht. Ook de verdere ontwikkeling van de Maasvlakte komt aan de orde.

Burgemeester Opstelten spreekt bij symposium F.G. Kordes-Trofee

Burgemeester mr. Ivo Opstelten spreekt op donderdag 7 november bij het F.G. Kordes-Trofee 2000 Symposium, dat om 13.30 uur begint in de Nieuwe Kerk aan het Spui in Den Haag. Onderwerp van het symposium, dat wordt georganiseerd door Deloitte & Touche, is Publieke Verantwoording. Burgemeester Opstelten spreekt om 14.25 uur over het collegeakkoord, communicatie naar de burger, dualisering en de gevolgen voor de ambtelijke organisatie. Demissionair staatssecretaris OCW drs. Annette Nijs reikt de F.G. Kordes Trofeeën uit, één voor het beste jaarverslag van een publieke organisatie en een extra trofee voor het beste jaarverslag uit de publieke onderwijs- en onderzoekssector. Dagvoorzitter is Maria Henneman.

Wethouder Van der Tak stelt digitale leerlijn in gebruik

Wethouder Sjaak van der Tak (Sociale Integratie) spreekt op donderdag 7 november om 15.45 uur op een bijeenkomst van het NOVA college-Montfort aan de Montessoriweg 55 in Rotterdam. Hij opent dan ook de eerste digitale leerlijn. Met ingang van dit studiejaar krijgen leerlingen in de havo/vwo-brugklassen een kwart van alle leerstof digitaal aangeboden. In volgende klassen wordt dat nog meer. De invoering van een digitale leerlijn betekent dat kinderen op school of thuis kunnen studeren met behulp van computers. Het NOVA college kiest hiervoor om leerlingen beter voor te bereiden op vervolgopleidingen. Ook verwacht men dat het op deze manier makkelijker wordt om ouders te betrekken bij de school. Daarvoor wordt onder meer een website opgezet waarmee leerlingen, docenten, leerlingen onderling maar ook ouders en school met elkaar kunnen communiceren.

Wethouder Hulman opent Between the Waterfronts

Cultuurwethouder Stefan Hulman opent op vrijdag 8 november om 18.00 uur in Las Palmas op de Wilhelminapier de openingstentoonstelling van Between the Waterfronts. Hij doet dat samen met de directeur van International Istanbul Biennial, de heer Emre Baykal. Between the Waterfronts is een manifestatie van hedendaagse beeldende kunst uit Istanbul waaraan 35 Turkse kunstenaars, 8 Rotterdamse kunstenaars en 14 Rotterdamse galeries deelnemen. De manifestatie wordt georganiseerd door de Stichting Trafik. Bij de opening zal een delegatie uit Istanbul onder leiding van de voorzitter van de gemeenteraad van Groot Istanbul aanwezig zijn. Met de openingstentoonstelling wordt het startsein gegeven voor een reeks presentaties van Turkse kunstenaars in Rotterdamse galeries en een discussiemiddag in het Wereldmuseum. De manifestatie Between the Waterfronts maakt deel uit van een uitgebreid programma van artistieke ontmoetingen tussen Istanbul en Rotterdam. De komende jaren zal ook theater, muziek, dans, fotografie en design uit Turkije in Rotterdam te zien zijn. Ook een uitwisseling van jonge kunstenaars staat op het programma.

Burgemeester Opstelten sluit spinningmarathon HFC Kralingen af

Burgemeester mr. Ivo Opstelten sluit op zaterdag 9 november om 19.15 uur de spinning(fiets)marathon af in de HealthFit Club (HFC) Kralingen aan de Kralingseweg 224. Aan de marathon doen 30 teams mee, die daarmee geld verdienen voor de Nederlandse Cystic Fibrosis (taaislijmziekte) Stichting. De opbrengst van de marathon is bestemd voor een boek dat informatie geeft over deze ziekte aan patiënten en niet-patiënten. Vorig jaar heeft de club een marathon georganiseerd waarvan de opbrengst naar het brandwondencentrum Rotterdam ging. Burgemeester Opstelten is lid van de HFC.

Burgemeester Opstelten opent kunstenaarssociëteit Oude Noorden

Burgemeester mr. Ivo Opstelten opent op zondag 10 november om 16.00 uur de nieuwe kunstenaarssociëteit Het Oude Noorden aan de Benthuizerstraat 60. Rotterdam heeft al enige tijd geen sociëteit meer waar kunstenaars en kunstliefhebbers elkaar kunnen ontmoeten. De oprichting van de sociëteit is een initiatief van galeriehouder GertJan Cieremans. De sociëteit wordt gevestigd in zijn galerie. Het Oude Noorden profileert zich steeds meer als deelgemeente waar activiteiten op kunstzinnig terrein een plaats vinden. De sociëteit is bedoeld als stedelijke voorziening.