Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda


1-11-02




Pech dag voor autodieven 7 man in de cel

BREDA: De politie van het district Breda heeft gisteren in enkele uren tijd in totaal 7 verdachten aangehouden, die in drie gestolen auto`s door Breda reden. Een van de auto`s zou zijn weggehaald bij een inbraak in een woning in Rotterdam. De verdachten zijn allemaal ingesloten in een politiecel.

Om 15.45 uur kreeg de politie de melding, dat er juist een auto vanaf de Baronielaan was gestolen. Even nadien zag de bemanning van een politieauto de gestolen auto over de Vloed in Breda rijden en werd de achtervolging ingezet. Op de Balk verlieten de twee autodieven de personenauto en gingen te voet op de vlucht. De twee politiemannen wisten de autodieven na een lange `voettocht` door de wijk allebei aan te houden. De twee verdachten van 26 en 24 jaar komen uit Breda en zijn ingesloten in een politiecel.

Om 20.30 uur zag een voetsurveillance van de politie op de Haagdijk een auto hinderlijk geparkeerd staan. Toen ze de auto wilden bekeuren kwam er een 18 jarige Wernhoutse uit een winkel gelopen, die zei de auto zo te verplaatsen. Ook een vriend van de vrouw kwam erbij staan. Toen de politie het kenteken controleerde bleek de auto in Rotterdam te zijn gestolen. De 18 jarige vrouw en 20 jarige Bredase vriend zijn aangehouden. De Rotterdamse politie zoekt de zaak verder uit, omdat de auto bij een woninginbraak zou zijn buitgemaakt.

Om 20.39 uur zag de politie drie jongenlui in de wijk Geeren in Breda in een Ford Escort stappen. Bij controle van het kenteken bleek de auto die dag vanaf de Teteringenstraat te zijn gestolen. De drie Bredase verdachten van 49, 38 en 42 jaar zitten nu ook in een cel.

Bron: R.v.Kuik