Ingezonden persbericht

Het GIA is de actieve beroepsvereniging voor informatie architecten. Maandelijks worden evenementen georganiseerd om vorm en inhoud te geven aan de permanente educatie van informatie architecten (en anderen). Zie ook http://www.GIA.nl/.

Heeft u interessante weetjes en nieuwtjes voor architecten? Stuur ze per E-mail naar Reactie@GIA.nl zodat ze op de GIA website geplaatst kunnen worden.

GIA evenement op 31 oktober 2002: "Kennisdelen en samenwerken"


* Inleiders: Aad Koppenhol en Martin van Steenbergen
* Datum: Donderdag 31 oktober 2002

* Aanvang: 19:00 uur

* Sluiting: Afhankelijk van de discussie om ongeveer 21.00 uur
* Locatie: Mercure Hotel Utrecht - Nieuwegein (aan de A2 in Nieuwegein)
* Kosten:        GIA-leden gratis, medewerkers van begunstigers ¤. 5,-- , niet-leden ¤. 15,-- en studenten ¤. 10,--
* Aanmelding: Alleen via een E-mail naar Evenementen@GIA.nl (graag incl. bedrijfsnaam, postadres en evt. faxnr.). Na aanmelding ontvangt u de bevestiging van inschrijving en de routebeschrijving.

De volgende GIA-lezingen zijn gepland op 28 november en 12 december. Zie http://www.GIA.nl/ voor meer informatie. Aanvragen van eventuele handouts via E-mail naar Evenementen@GIA.nl.


--- De lezingen en de inleiders
Deze avond wordt ingevuld door Aad Koppenhol en Martin van Steenbergen. Aad Koppenhol geeft zijn visie op kennisdeling en samenwerken. Martin van Steenbergen geeft aan hoe de SUN Tone Architecture Methodology hierin past. Aad Koppenhol is ruim 25 jaar werkzaam in de IT. Juist de ontwikkelingen van netwerken en het ontstaan van Internet als netwerk der netwerken hebben geleerd dat er een andere attitude van IT verwacht wordt om de alom bekende GAP tussen Business en IT te overbruggen. Deze "open" attitude noemt hij 'kennisdelen en samenwerken' en lijdt tot recursieve ontwikkeling. De patronen die een (goed)netwerk vormen zijn op deze attitude gebaseerd. Daarnaast is het van belang dat binnen deze (netwerk)structuren de eigen identity kan/mag worden herkent. Martien van Steenbergen helpt Sun's partners en customers bij het architectureren, ontwerpen en construeren van geavanceerde systemen. Deze (eco-)systemen gebouwd op open standaards zoals XML en Java en bewezen methoden zoals Unified Process, de Unified Modelling Language en eXtreme Programming hebben geleid tot SunTone Architecture Methodology. Essentieel om het goed te doen is een aanpak waarbij het architectuur proces mede gestuurd wordt door specifieke architectural patterns en QoS requirements. De SunTone Architecture Methodology helpt bij deze uitdagingen.


--- Aad Koppenhol - 48 jaar
Hij is werkzaam geweest bij Innovatie-centra, Onderwijs, Lokale overheid, Academisch Ziekenhuis Rotterdam en sinds 2 jaar bij SUN Microsystems. De werkzaamheden hebben een breed IT-scala geraakt, systeembeheer, GIA, programmeur, DBA, netwerkbeheer, netwerkmanagement, Internetbeheer, Security-Officer, IT-architect en bij SUN Technical Consultant Finance.


--- Martien van Steenbergen
Hij geeft leiding aan het Sun Java Center van Sun Microsystems Nederland, binnen de Sun Profesional Services division. Hij helpt Sun's partners en customers bij het architectureren, ontwerpen en construeren van geavanceerde systemen.

Wij zien u graag op donderdag 31 oktober 2002 in Nieuwegein.


Steven van 't Veld
Voorzitter Genootschap voor Informatie Architecten (GIA) E-mail: Voorzitter@GIA.nl