Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom, 28 oktober 2002

Politie neemt vuurwapen in beslag

DINTELOORD: In een woning in Dinteloord heeft de politie gistermorgen een vuurwapen inbeslaggenomen. Dit bleek toe te behoren aan een 31-jarige man die daar verbleef en uit Brasschaat (Belgie) afkomstig was. Hij had het wapen daar ook gekocht. Bleek een kogelgeweer te zijn. Proces-verbaal wordt opgemaakt. De eigenaar van het vuurwapen was de nacht van zaterdag op zondag ook betrokken bij een doorrijding in Halsteren, waarvoor hij enige tijd later werd aangehouden.

Bovengenoemde eigenaar van dit vuurwapen is dezelfde die zondagochtend vroeg onder invloed van alcohol een aanrijding veroorzaakte op de Halsterseweg / Randweg Noord te Halsteren en daarna wegreed. Later werd hij aangehouden op hetzelfde adres in Dinteloord en overgebracht naar het politiebureau te Steenbergen alwaar hij verzet pleegde en recalcitrant was. Door hem werd een confrontatiespiegel/ruit op dit politiebureau ingeslagen en vernield. Zelf hield hij hier snijverwondingen aan zijn hand aan over. De man is ingesloten in Bergen op Zoom, alwaar bleek dat hij nog een straf van 10 dagen te goed had en dat hij tevens ongewenst vreemdeling in Nederland was.

Auto-inbraak

ROOSENDAAL: In de nacht van zaterdag op zondag werd er op het Kadeplein ingebroken in een auto. Een portierraampje en het rubber werd vernield. Er is een autoradio-cd-speler met geweld eruit gehaald, zodat er nog meer schade ontstond. Verder vermist de eigenaar nog een discman, cd`s en zonnebrillen.

Diefstal scooter

ROOSENDAAL: Zaterdagavond tussen 18.30 en 19.00 uur werd er vanaf de Nieuwe Markt een zwarte scooter, merk Puch gestolen. De scooter stond afgesloten en in het zicht van de eigenaar, welke in een zaak aan de overkant werkt. Echter door het drukke verkeer is de scooter even uit het zicht verloren.

Inbraak woning

ST WILLEBRORD: In de nacht van zondag op maandag werd er ingebroken in een woning aan de Bremstraat te St. Willebrord. Ontvreemd werden de auto sleutels van een BMW welke auto middels deze sleutels werd weggenomen. Betrof een blauwe BMW 318i Sedan voorzien van het kenteken: XV-SH-31.

Diefstal kinderfietsje uit tuinhuis

STEENBERGEN: Uit het tuinhuis bij een woning aan de Noordwal in Steenbergen werd een Batavus kinderfietsje gestolen.

Opensnijden dekzeilen vrachtauto

STEENBERGEN: Aan de Rondweg Oost te Steenbergen werd afgelopen weekend het dekzeil van een vrachtwagen opengesneden. Kennelijk om te kijken wat er in zat. Dit bleken opgevouwen kartonnen dozen te zijn. Niet interessant dus want er werd niets ontvreemd.

Snelheidscontrole

ROOSENDAAL: Zaterdag 26 oktober werd op de Heerma van Vosstraat tussen 20.15 en 21.30 uur een korte snelheidscontrole gehouden. Er werden 11 bestuurders bekeurd. Hoogst gemeten snelheid was 96 kilometer per uur, terwijl 50 is toegestaan. Ook vond een controle plaats op de Bergrand tussen 15.00 en 16.15 uur. Er werden tien bestuurders bekeurd.

Diefstal uit auto

ROOSENDAAL: Op de Klaproosberg werd in de nacht van zaterdag op zondag ingebroken in een personenauto merk Rover. Uit de auto werd een autoradio en een Cd-wisselaar weggenomen.

Diefstal fietsen

ROOSENDAAL: Zaterdag rond 17.00 uur en op dezelfde dag rond 23.00 uur werden twee fietsen weggenomen in Tolberg, respectievelijk één op het winkelcentrum Tolberg en één bij een danscentrum aan de Vijfhuizen. De politie stelt een onderzoek in naar de mogelijke daders, waarvan een signalement bekend is.

Bron: Willem van Hooijdonk