Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

OOSTERHOUT, 26 & 27 oktober 2002

Team Altena:

Diefstal uit personenauto`s EETHEN: In de nacht van vrijdag op zaterdag werd in Eethen op de Kleibergsestraat in een viertal personenauto`s ingebroken. De onbekende daders forceerden het portierraam om toegang te verkrijgen tot de auto. De buit bestond voornamelijk uit geluidsapparatuur.

Doorrijding na aanrijding met licht letsel WERKENDAM: Op zaterdagmiddag reed een 25 jarige bestuurder uit Sliedrecht in zijn personenauto over de oostelijke rijbaan van Rijksweg A27 ter hoogte van Werkendam. Omdat een auto voor hem plotseling op de rem ging, moest deze bestuurder uitwijken. Ondanks zijn snelle reactie raakte hij de rechterachterzijde van de auto voor hem. Hierdoor raakte de bestuurder de macht over het stuur kwijt en belandde met zijn auto op zijn kop in de sloot. De andere bestuurder reed na het ongeval door, maar kon later in de regio Utrecht alsnog worden aangehouden. De Sliedrechtenaar kon na behandeling ter plaatse naar huis.

Team Loon op Zand:

Drie daders aangehouden voor diefstal pre-paid telefoonkaarten KAATSHEUVEL: Zaterdagmorgen 26 oktober omstreeks 10.10 kreeg de politie melding van een diefstal of oplichting bij een benzinestation aan de Midden Brabantweg te Kaatsheuvel. Er waren telefoonkaarten (pre-paid) gestolen door drie inzittenden van een beige personenauto. Kort na de melding zagen dienstdoende agenten de bewuste auto rijden. Na een korte achtervolging werd de auto tot stoppen gedwongen. De verdachten uit Tilburg (27 en 30 jaar) en Sliedrecht (22 jaar) werden aangehouden, voorgeleid en in verzekering gesteld. Uit onderzoek is gebleken dat de verdachten telefoonkaarten wilde kopen met een geblokkeerde giropas. Toen de betaling geweigerd werd, ging het trio er van door met telefoonkaarten. Kort ervoor hadden ze ook al etenswaren en drinken uit de shop gestolen. Bij de aanhoudingen waren zij nog in het bezit van gestolen telefoonkaarten en een giropas. Een nader onderzoek wordt ingesteld.

Winkeldievegges aangehouden LOON OP ZAND: Zaterdagmiddag 26 oktober betrapte een winkelier aan het Oranjeplein een tweetal vrouwen uit Dongen bij de diefstal van mobiele telefoons uit een vitrine van zijn winkel. De vrouwen werden aangehouden en legden een bekentenis af. Omdat dit niet hun eerste vergrijp was zal proces-verbaal op worden gemaakt en zullen zij zich bij de rechter moeten verantwoorden.

Autodief net op tijd in de kraag gepakt KAATSHEUVEL: Op zaterdag 26 oktober 2002 omstreeks 01.50 uur vond de politie van Tilburg een gestolen auto terug. De auto was kort tevoren gestolen vanuit de Peperstraat in Kaatsheuvel. De autodief was met de auto naar Tilburg gereden en stond bij in de omgeving van een pinautomaat wachten. Politieagenten zagen dat het om een gestolen auto ging met gestolen kentekenplaten en ging tot aanhouding over van de bestuurder. Bij verhoor vertelde de verdachte dat hij bij de pinautomaat stond te wachten om iemand te beroven. Dat laatste is hem dus niet gelukt. De verdachte is een 20 jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats.

Team Dongen:

Gevel valt om door storm. DONGEN: Een noodgevel van een horecagelegenheid aan de Hoge Ham te Dongen diende het door de storm te ontgelden in de vroege zaterdagochtend. Het gevaarte viel op het wegdek. De noodgevel was gemaakt van hout en was circa 2 meter hoog en 3 meter breed. Er werd geen schade toegebracht aan derden. De politie verzorgde een noodafzetting op de weg. De eigenaar heeft het gevaarte later opgeruimd

Team Geertruidenberg Drimmelen:

Poging bedrijfsinbraak
GEERTRUIDENBERG In de nacht van vrijdag op zaterdag is er gepoogd in te breken bij een bedrijf aan de Centraleweg te Geertruidenberg. De onbekende daders hebben geprobeerd een deur van het betreffende pand te forceren. Ondanks dat zij hierbij gebruik maakten van een vrachtwagentje slaagden zij niet in hun poging. Het vrachtwagentje bleek gestolen te zijn.

Snelheidscontrole
GEMEENTE DRIMMELEN: In Made werd op vrijdag op de Crullaan op snelheid gecontroleerd. Van de bijna 600 bestuurders reden er 23 te hard en was 71 km/u. de hoogst gemeten snelheid. Op de Kerkdijk in Helkant waren er bijna 200 passanten, reden er 44 te hard reden en was 58 km/u. de hoogste snelheid. In Hooge Zwaluwe op de Spoorstraat, passeerden 370 bestuurders de camera, reden er 29 te hard en was 62 km/u. de hoogst gemeten snelheid

Team Waalwijk:

Uitslaande brand in Cultureel Centrum WAALWIJK: In het pand aan de Mr van Coothstraat waar meerdere verenigingen onderdak hebben, is zaterdag 26 oktober rond 07.00 uur brand uitgebroken. De brandweer was met 2 blusvoertuigen ter plaatse. Om 07.50 gaf de brandweer het sein brandmeester. Ondanks alle inspanningen kon niet worden voorkomen dat het pand zware brand- en waterschade op liep. In verband met de veiligheid is het pand dichtgespijkerd. Naar de oorzaak (vermoedelijk technisch) van de brand wordt een onderzoek ingesteld. De politie heeft geen aanwijzingen dat het om een misdrijf gaat.

Team Oosterhout:

Verkeersongeval letsel te Dorst OOSTERHOUT: Op vrijdagmiddag 25 oktober heeft er op de parallelweg van de Rijksweg te Dorst een frontale aanrijding plaatsgevonden tussen een personenauto en een bromfiets. Het ongeval ontstond omdat de bestuurder van de bromfiets niet voldoende rechts hield. De bromfietsbestuurder is overgebracht naar het ziekenhuis met vermoedelijk een fractuur aan het linkerbeen. Volgens zijn verklaring luisterde hij naar zijn walkman en had hij de personenauto, na herhaaldelijk claxonneren, niet gezien.

Diefstal uit bedrijf
OOSTERHOUT: In de nacht van vrijdag op zaterdag werden bij een winkel op het Zuiderhout enkele stoeptegels door een ruit naar binnen gegooid. De onbekende daders namen alcohol en frisdrank weg uit de winkel.

Alcoholcontrole
OOSTERHOUT: Op vrijdagavond hield de politie een alcoholcontrole op de Bredaseweg te Oosterhout waarbij 125 bestuurders moesten blazen. 124 bestuurders mochten direct hun weg vervolgen, slechts één bestuurder had te diep in het glaasje en moest zijn bromfiets laten staan. De bromfietsbestuurder (36 jarige Oosterhouter) bleek te diep in het glaasje te hebben gekeken en kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor 6 uur.

Vroege vuurwerkafsteker
OOSTERHOUT: De politie bekeurde een 33-jarige Oosterhouter omdat hij al vuurwerk aan het afsteken was. Omwonenden hadden in eerste instantie geklaagd over geluidsoverlast. Toen de politie haar oor te luister legde, hoorde zij tot drie keer toe vuurwerk knallen. Dit gebeurde zaterdag 26 oktober rond middernacht. De man bekende dat hij al zeker 10 stuks vuurwerk had afgestoken. Hij krijgt een boete.

Stormschade
Tijdens de hevige storm op zondag 27 oktober zijn er in de regio Oosterhout geen gewonden gevallen. Wel was er sprake van veel overlast en zeer veel schade gevallen. Op de Bredaseweg in Oostehout kwamen de inzittenden van een personenauto met de schrik vrij toen er onverwacht een boom op de auto viel.
De brandweer van Raamsdonksveer had de handen vol aan het voorkomen van gevaarlijke situaties die ontstaan waren door een losgeraakt dak van een appartementen-complex aan de Keizersdijk te Raamsdonksveer. Op de Waspikseweg in `s-Gravenmoer viel een boom op een gastank, waardoor de gastank lek raakte. Politie en brandweer zette de omgeving af. De brandweer besloot het ontsnappende gas te laten verwaaien. Alleen al in de gemeente Oosterhout is sprake van meer dan 115 schademeldingen. De meldkamers van de politie raakten overbelast door de vele telefoontjes van schademeldingen. De politie heeft daarom extra personeel in dienst geroepen om de 112 en 0900-8844 te bemensen. Verder moesten alle politiemensen in dienst blijven tot na de storm. Normaal gesproken wisselen de diensten om 15.00 uur. De politiemensen van de zogenaamde vroege dienst (07.00-15.00) gaan dan, normaal gesproken, naar huis. Zij worden afgelost door de zogenaamde late dienst (15.00-23.00). Door deze mensen extra in dienst te houden, draaide de politie met een verdubelde bezetting. De meeste meldingen heeft de politie op dit moment nog niet administratief kunnen verwerken. Bovendien zijn lang niet alle meldingen bij de politie binnengekomen en/of door de politie afgewerkt.

Bron: Jeroen Steenmeijer