Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

TILBURG, 27 oktober 2002

Agressieve cafébezoeker opgepakt TILBURG: De politie arresteerde vrijdagavond 25 oktober 2002 omstreeks 23.00 uur een 23-jarige Tilburger. De verdachte had zich vorige weekend ook al misdragen in een horecagelegenheid aan het Piusplein. Hij uitte bedreigingen tegen de portier van het café. De portier aangifte en wenst strafvervolging. Afgelopen vrijdagavond kwam de Tilburger kennelijk verhaal halen, want hij bedreigde de portier van het bewuste café opnieuw en eiste dat hij de aangifte zou intrekken. De portier lichtte echter opnieuw de politie in. De politie ging op zoek naar de verdachte. Dienstdoende agenten zagen de man in zijn auto rijden, waarna hij werd aangehouden. Bij de arrestatie bleek dat de verdachte onder invloed van alcohol was. De politie maakt proces-verbaal op tegen de man wegens bedreiging en het rijden onder invloed.

Doorrijder heeft meer op zijn kerfstok TILBURG: Op zaterdag 26 oktober 2002 omstreeks 14.15 uur botste een automobilist tegen een verkeerslicht aan op de Ringbaan-Zuid. De man ging er na het ongeval direct te voet van door. Getuigen van de aanrijding konden de politie een goed signalement van de man geven. Dat leidde omstreeks 15.15 uur tot zijn aanhouding. De auto van de man bleek niet verzekerd te zijn. Verder bleek dat de man nog 45 openstaande Justitie vonnissen op zijn naam had staan. De 25 jarige inwoner van Tilburg is daarom voorlopig vast gezet.

Bierglas als wapen bij mishandeling TILBURG: In de nacht van 27 oktober omstreeks 02.00 pakten een horeca-exploitant en zijn portier de dader van een mishandeling op. De vermoedelijke dader had in een café aan het Piusplein enkele vrouwelijke gasten lastig gevallen. Om die reden werd hem de toegang tot het café ontzegd. De man ging rustig naar buiten en werd op het terras agressief. Hij sloeg de horeca-exploitant op zijn rechteroog. Vervolgens pakte de man een bierglas waarvan hij de rand kapot sloeg op een terrastafel. Nadat de verdachte een stekende beweging had gemaakt, kon de portier de verdachte ontwapenen. De verdachte is daarna overgedragen aan de politie.

Politie pikt belediging niet ! TILBURG: Tijdens de afhandeling van het bovengenoemde incident, meende een 32-jarige man uit Zwolle zich met de werkzaamheden van de politie te moeten bemoeien. Hij schold daarbij de dienstdoende agenten uit voor kankerwouten. Ook deze man moest mee naar het politiebureau. Hij krijgt een proces-verbaal voor belediging van de politieagenten. Na verhoor is de man in vrijheid gesteld en heeft de man zijn excuses aangeboden.

Winkeliers en omstanders grijpen in bij mishandeling TILBURG: Op zaterdag 26 oktober 2002 omstreeks 13.20 uur vond er een vechtpartij plaats in winkelcentrum Westermarkt te Tilburg. Een dienstdoende beveiligings-beambte sprak twee knullen aan omdat zij in het winkelcentrum fietsten. Op de bewuste plaats is het verboden om te fietsen. De twee jongens waren het met de correctie niet eens en gingen de beveiligingsbeambte te lijf. De beveiligingsbeamte raakte zodanig gewond dat hij later per ambulance naar het ziekenhuis is vervoerd. Aldaar werd een hersenschudding bij hem geconstateerd. Winkeliers en omstanders grepen in door de vechtersbazen weg te trekken bij het slachtoffer en de politie te bellen. De winkeliers en omstanders hielden het duo in bedwang totdat de politie arriveerde. De politie arresteerde de twee verdachten. Ze zijn in verzekering gesteld. Het gaat om twee minderjarigen jongens, 13 en 15 jaar afkomstig uit Tilburg.

Onder invloed achter het stuur TILBURG: Op zaterdag 26 oktober omstreeks 22.00 uur is op de Heuvelring een 33-jarige Pool betrapt op het rijden onder invloed. Van de man is een bloedproef afgenomen om de mate van dronkenschap te meten. Zon drie kwartier later was het wederom raak. Op de Vlashoflaan reed een man onder invloed van (veel) alcohol in zijn auto. De ademanalyse gaf een uitslag van 1025 ug/l, terwijl 220 ug/l de wettelijke ondergrens is. Hij mocht zijn rijbewijs direct inleveren. Het rijbewijs wordt, in afwachting van de rechtszaak naar de Officier van Justitie verzonden.

Autodief net op tijd in de kraag gepakt TILBURG: Op zaterdag 26 oktober 2002 omstreeks 01.50 uur vond de politie van Tilburg een gestolen auto terug. De auto was kort tevoren gestolen vanuit de Peperstraat in Kaatsheuvel. De autodief was met de auto naar Tilburg gereden en stond bij in de omgeving van een pinautomaat wachten. Politieagenten zagen dat het om een gestolen auto ging met gestolen kentekenplaten en ging tot aanhouding over van de bestuurder. Bij verhoor vertelde de verdachte dat hij bij de pinautomaat stond te wachten om iemand te beroven. Dat laatste is hem dus niet gelukt. De verdachte is een 20 jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats.

Stormschade
In de regio Tilburg vielen geen gewonden tengevolge van de hevige storm, die op zondag 27 oktober woedde. Wel was er sprake van veel overlast en zeer veel schade-gvallen. De politie sloot s-middags de Spoorlaan af vanweg het loswaaien van dakplaten of gevelplaten van het pand Interpolis. Later werd ook de Hart van Brabantlaan afgesloten in verband met het dreigende omvallen van een torenkraan op het terrein van het in aanbouwzijnde kantorencomplex WestPoint. Bovendien waaiden er allerelei bouwmaterialen van bouwcomplex. Deze afsluiting duren nog zeker tot in de loop van maandag 28 oktober. De meldkamers van de politie raakten overbelast door de vele telefoontjes van schademeldingen. De politie heeft daarom extra personeel in dienst geroepen om de 112 en 0900-8844 te bemensen. Verder moesten alle politiemensen in dienst blijven tot na de storm. Normaal gesproken wisselen de diensten om 15.00 uur. De politiemensen van de zogenaamde vroege dienst (07.00-15.00) gaan dan, normaal gesproken, naar huis. Zij worden afgelost door de zogenaamde late dienst (15.00-23.00). Door deze mensen extra in dienst te houden, draaide de politie met een verdubbelde bezetting. De meeste meldingen heeft de politie op dit moment nog niet administratief kunnen verwerken. Bovendien zijn lang niet alle meldingen bij de politie binnengekomen en/of door de politie afgewerkt.

Bron: Jeroen Steenmeijer