Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

MOERDIJK: vrijdag 25 tot en met zondag 27 oktober 2002

Inbraak woning

In de loop van de zaterdagmiddag of avond vond er een inbraak plaats in een woning aan de Polderstraat in Heijningen. Men is de woning binnen gekomen door de achterdeur open te breken. Alle verdiepingen van de woning zijn doorzocht. Uit de woning werden diverse goederen gestolen, waaronder sierraden.

Inbraak woning en aanhouding vermoedelijke daders

In de nacht van vrijdag 25 op zaterdag 26 oktober werd ingebroken in een woning aan de Fazantstraat te Fijnaart. Men is de woning binnen gekomen door het forceren van een achterdeur en een raam. Uit de woning werden diverse goederen gestolen, waaronder een bankpasje.

Later deze nacht werd door twee personen geld getracht op te nemen bij het casino te Breda. De kassier vertrouwde het zaakje echter niet. Uit onderzoek bleek dat de verdachten in het bezit waren van een gestolen pas uit de woning te Fijnaart. De twee verdachten, een 24-jarige man en een 30-jarige man, beiden afkomstig uit Oudenbosch, zijn ter plaatse aangehouden en door de politie voor nader onderzoek ingesloten.

Door de politie is direct een onderzoek in de woning ingesteld. Het onderzoek zal uit moeten wijzen of deze personen daadwerkelijk zelf hebben ingebroken en of zij eventueel voor nog meer inbraken in aanmerking komen.

Diefstal uit winkel

Op zaterdag 26 oktober vond een winkeldiefstal plaats aan de Zuidhaven in Zevenbergen. Door een 52-jarige man uit Dordrecht werd getracht een fles jenever mee naar buiten te nemen zonder deze te betalen. Door een getuige was echter gezien, dat de fles drank in een jaszak van de verdachte verdween. De getuige gaf dit door en hierna werd de man aangehouden en overgedragen aan de politie. Na verhoor werd de man een dagvaarding meegegeven om later voor de rechter te verschijnen.

Bron: Manon Ostendorf