Politie IJsselland Regiopolitie IJselland

PERSBERICHT

Zwolle, 27 oktober 2002

STORM ZORGT VOOR EEN HOOS AAN MELDINGEN
De regiopolitie IJsselland werd vandaag overstelpt met telefoontjes van diverse 'stormschades'. Gelukkig deden zich geen grote calamiteiten of ernstige ongevallen voor en bleef het beperkt tot afgewaaide dakbedekking, omgewaaide bomen, lantaarnpalen, vlaggenmasten en diverse bouwmateriaal. Slechts in twee gevallen te Zwolle en Dalfsen, was er sprake van letsel. Kapitale / grote schade bleef uit.

GEWONDEN:
Op 27/10 te 16.05 uur reed een automobilist In Dalmsholte, op de Dalsholterdijk op een omgewaaide boom en raakte gewond. Verdere gegevens ontbreken momenteel.

Ook in Zwolle viel één gewonde. Aan de Monteverdilaan kreeg een persoon dakbedekking op zijn hoofd en is met een hoofdwond naar het ziekenhuis gebracht.

BELEIDSTEAM
In de gemeenschappelijke meldkamer te Zwolle werd een beleidsteam geformeerd, waar politie, brandweer en ambulancedienst de lijnen van hulpverlening uitzette.

MELDKAMER:
In totaal zijn een kleine zeshonderd meldingen binnen gekomen bij de brandweer, ambulancedienst en politie. Bij de meldkamer en het LTP-centrum kwamen ongeveer 10 centralisten/telefonisten extra in dienst.

INZET PERSONEEL:

De politie zette de afgelopen middag en avond ongeveer 70 man extra in. Een deel van die inzet kwam vrij na het afgelasten van de voetbalwedstrijden in Deventer en Zwolle.

De brandweer zette (regiobreed) naar schatting 300 brandweerlieden in. Zij ruimden samen met de gemeentewerkers vele bomen en verrichtte overige hand en spandiensten.

ONVERANTWOORDE SURFER.
In de omgeving van de Noorderrandweg te Kampen werd nog een surfer vermist. Brandweer en politie zette manschappen in om hem te zoeken. Omdat niet duidelijk was waar de man te water was gegaan keek ook Flevoland uit. De surfer meldde zich korte tijd later.


---


*