Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM: vrijdag 25 tot en met zondag 27 oktober 2002

Diefstal auto

Op enig moment tussen vrijdagavond en zaterdagmiddag jl. werd vanaf de Leemput te Halsteren een witte Volkswagen golf met het kenteken YB-67-LR ontvreemd.

Poging inbraak supermarkt

In de vroege morgen van zaterdag 26 oktober omstreeks 5.45 uur ontving de politie de melding dat twee personen probeerden in te breken in een supermarkt aan de Dorpsstraat in Halsteren. Hoewel de politie reeds 5 minuten na de melding ter plaatse was en zij direct een uitgebreid buurt- en sporenonderzoek instelde, slaagde zij er uiteindelijk niet in de vluchtende inbrekers te achterhalen. De daders zijn over de schutting geklommen, waarbij een van de twee vermoedelijk in een vijver is gevallen. De auto waarmee de daders vermoedelijk zijn gekomen en die bij de supermarkt achterbleef, is enkele dagen geleden elders in Nederland gestolen.

Aanrijding met verlaten plaats ongeval

In de vroege zondagmorgen reed rond 00.30 uur op de kruising Randweg Noord-Halsterseweg een 31-jarige autobestuurder uit Brasschaat (B) achter op een andere automobiliste. De 31-jarige bestuurder gaf wel zijn kenteken op, maar reed vervolgens weg. De man werd door de politie korte tijd later in Dinteloord aangehouden en naar het politiebureau van Steenbergen gebracht. Aldaar werd hem een ademanalyse afgenomen. Geconstateerd werd dat de man te veel alcohol genuttigd had.

Tijdens zijn verhoor op het bureau, gedroeg de man zich behoorlijk recalcitrant. Zo urineerde hij in en naast een prullenbak en vernielde hij de ruit van een binnendeur op het politiebureau te Steenbergen. De man is uiteindelijk overgebracht en ingesloten op het politiebureau in Bergen op Zoom en werd zondag omstreeks 14.00 uur weer in vrijheid gesteld.

Inbraak bedrijf

Op zaterdagmorgen omstreeks 07.15 uur ontdekte een werknemer van een bedrijf aan de Wassenaarstraat in Bergen op Zoom dat er was ingebroken. De deur van de winkel werd opengebroken en een geldlade met daarin een bedrag van ca. 400 euro bleek te zijn ontvreemd. Verder werd een aantal kastjes opengebroken.

Op zaterdagmiddag werd een inbraak ontdekt in een bedrijf aan de Sibeliusstraat in Bergen op Zoom. Ontvreemd werden diverse onderdelen van geluidsapparatuur. Men kwam binnen door het platdak te betreden en aldaar de ruit van de keukendeur in te slaan.

Poging inbraak

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd getracht in te breken in een bedrijf aan de Sint Josephstraat te Bergen op Zoom. Hoewel het slot van de voordeur geheel werd vernield, is het de dader(s) niet gelukt het pand te betreden.

Zakkenrollerij

Een 62-jarige mevrouw uit Bergen op Zoom werd zaterdagmiddag tijdens het winkelen in een supermarkt aangestoten, zodat haar portemonnee uit haar handen viel. Een vrouw, die achter het slachtoffer liep, gooide vervolgens een jas op de grond; vermoedelijk om de inhoud van de portemonnee te kunnen bemachtigen. Inderdaad bleek later dat er 8 briefjes van 50 euro uit de portemonnee van het slachtoffer verdwenen waren.

Inbraak woning

Vrijdag werd ingebroken in een woning aan de Akkerhoef in Bergen op Zoom. De inbrekers forceerden een raamkozijn op de eerste verdieping. Het is de politie nog niet bekend wat exact wordt vermist.

Vechtpartij

In de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 3.45 uur heeft er bij een cafe aan de Lieve Vrouwestraat een schermutseling plaats gevonden, waarbij meerdere mensen betrokken waren. Twee personen zijn voor hun verwondingen behandeld in het ziekenhuis. In totaal zijn drie personen aangehouden. Het letsel bestaat uit een gekneusde cq gebroken neus bij een 18-jarige man uit Halsteren. Een 17-jarige inwoner uit Bergen op Zoom liep snijwonden aan het gelaat op door een glas dat hij in zijn gezicht gegooid kreeg.

Bron: Manon Ostendorf