Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 27-10-2002 2e persbericht van zondag 27 oktober 2002

Berichten uit de regio

Zuidoost-Brabant: Veel meldingen door storm
De regionale meldkamer van de politie heeft vanaf vanmorgen tot 16.00 uur ruim 500 melding binnengekregen over incidenten die met de storm te maken hebben. Het ging vooral om materiële schade. Een melding betrof een afgewaaide tak die een wandelaar raakte. Dat gebeurde op de Kasteellaan in Asten-Heusden. De melding is doorgegeven aan de CPA (ambulancedienst). Veel meldingen gingen over omgewaaide bomen of afgewaaide takken die over de weg kwamen te liggen of die op autos vielen. Een schatting daarvan is niet te maken. Ook daken van woningen en bouwprojecten hadden te lijden van de storm. Stukken dak en dakpannen verdwenen van hun plaats. De meldingen kwamen uit de hele regio. Om de nodige hulp te verlenen, is de vroege dienst van de politie in dienst gebleven. De brandweer heeft extra mensen in dienst geroepen en gemeenten hebben stormploegen opgeroepen. Deze zijn aan de slag gegaan met omgewaaide bomen die gevaarlijk liggen.

Eindhoven: Tweede man gewond bij steekpartij
Bij de steekpartij op de Keizersgracht, vanmorgen rond 5.00 uur, is een tweede man gewond geraakt. Het is een 19-jarige man die ook uit Papendrecht komt. Van een vinger waren twee pezen doorgesneden en hij had een steekwond in de arm. Hij is ook in het ziekenhuis opgenomen. Zoals het er nu uitziet heeft deze man ruzie gekregen met de 23-jarige man (zie eerste persbericht van vandaag) en is over en weer gestoken. De twee vechtersbazen zijn aangehouden. De politie zoekt getuigen die iets kunnen vertellen over de ware toedracht.

Helmond: Inbraak in schuur
Bij een inbraak in een schuur van een woning aan de Chopinlaan zijn de nodige goederen weggehaald. Dat is gebeurd tussen zondagnacht 00.00 uur en zondagmorgen 10.00 uur. De deur van de schuur is opengebroken. Er verdwenen onder meer een fiets, een hogedrukreiniger, diverse visspullen, een boormachine, en los gereedschap.

Helmond: Inbraak in schuur
Zondagnacht tussen 1.00 en 9.00 uur is ingebroken in een schuur van een woning aan de Aarle Rixtelseweg. Eerst werd het raam van de schuur opengebroken, waarna de toegangsdeuren werden geopend. Er verdwenen onder meer een hogedrukreiniger, een schuurmachine, een decoupeerzaag, een bladblazer, en allerlei soorten gereedschap.

Helmond: Aanhouding
Een man van 23 uit Beek en Donk is zondagmiddag rond 13.20 uur op de Paterslaan aangehouden. Hij stond vanaf 10.00 uur amok te maken bij de woning van zijn ex-vriendin aan de Molenstraat. Na dat tijdstip hebben agenten de man een paar keer gewaarschuwd dat hij moest weggaan, maar hij bleef steeds terugkomen. Uiteindelijk werd hij meegenomen naar het bureau. Met een proces-verbaal op zak mocht hij een paar uur later weer vertrekken.

Best-Oirschot-Son: Controle crossen
De politie van Best-Oirschot-Son heeft vandaag samen met de Koninklijke Marechaussee gecontroleerd op het crossen in de natuurgebieden in hun gebied. Twee crossers werden betrapt. Beiden kregen een proces-verbaal, en van één van hen werd de crossmotor in beslag genomen. Hij was dit jaar al eerder bekeurd voor het crossen in een natuurgebied.

Best: Inbraak in bedrijf
Het afgelopen weekeinde is ingebroken in een bedrijf aan de IBC Weg. Een raam van het bedrijf is ingegooid, waarna twee flatscreen-computerschermen werden weggehaald.

Oirschot: Gewond na val
Een jongen van 16 uit Oirschot is zondagochtend rond 2.00 uur gewond geraakt nadat hij met zijn brommer was gevallen. Dat gebeurde op de Raffendonkstraat. De jongen is met een gebroken been naar het ziekenhuis gebracht.

Nuenen: Inbraak in woning
Zondagnacht is ingebroken in een woning aan de Barisakker. Daarbij werden twee mobiele telefoons en een kleine 90 Euro aan contant geld weggehaald. De achterdeur van de woning is geforceerd.