Politie Zaanstreek-waterland

19:47 25-OKT-02
loc.: DEN ILP, DEN ILP
Vechtpartij over verkeerssituatie
Bij een ruzie over een verkeerssituatie raakte een 53-jarige man uit Amsterdam gewond aan zijn hoofd. Hij was achter een 34-jarige man uit Zaandam aangereden om hem te wijzen op zijn verkeersgedrag. Op de parkeerplaats van een bedrijf ontstond een handgemeen tussen de mannen. De Amsterdammer raakte daarbij gewond door een stalen staaf. Onduidelijk is het tot op heden of hij met de staaf geslagen is, danwel dat hij zichzelf heeft verwond met het ding toen hij de autoruiten insloeg van de Zaandammer. De man reed op eigen kracht naar ziekenhuis de heel om zich te laten behandelen. Beide mannen deden aangifte van mishandeling.
De politie doet onderzoek naar de exacte toedracht van het incident.

20:50 25-OKT-02
loc.: PURMEREND, WESTERSTRAAT
Onenigheid na winkeldiefstal
Een 34-jarige eigenaar van een schoenenzaak kreeg het aan de stok met een tweetal verdachten van winkeldiefstal in zijn zaak. Het duw en trekwerk met de 36-jarige man en 31-jarige vrouw uit Purmerend verplaatste zich vanuit de winkel richting de Nieuwstraat. De winkelier wilde de kinderwagen van het tweetal onderzoeken waarbij hij probeerde hun baby eruit te tillen. Politiemensen wisten de twist te kalmeren. De man en vrouw werden aangehouden voor het wegnemen van een paar schoenen.

21:02 25-OKT-02
loc.: WORMERVEER, PROV WEG W'ZN-W'GRAFTDK
Geweldplegers aangehouden
Een 54-jarige man uit Krommenie en een 24-jarige man uit Assendelft werden aangehouden op verdenking van zware mishandeling van een 23-jarige man uit Amsterdam. De twee, rijdend in een bestelbus, provoceerden het slachtoffer bij een stoplicht en veroorzaakten bij het wegrijden een kleine aanrijding met de auto van de man. Toen deze verderop tot stilstand kwam om te vragen wat er aan de hand was werd hij direct door de man uit Assendelft geslagen met een handzaag. Daarbij liep het slachtoffer snijwonden op aan hoofd, handen en benen. De 54-jarige verdachte sloeg en trapte de man. Nadat het slachtoffer had weten te vluchten stapten de verdachten in en reden weg. Zij konden echter kort daarop op basis van het kenteken en signalement worden aangehouden op de Fortuinlaan in Krommenie. Bij nader onderzoek bleek de 54-jarige bestuurder van de bus tevens dronken te rijden. Hij blies aan het bureau 675 ug/l. De bus, handzaag en het rijbewijs van de bestuurder zijn in beslag genomen. De verdachten zijn in verzekering gesteld en zullen dinsdag worden voorgeleid aan justitie. Het slachtoffer kreeg in het ziekenhuis de Heel een aantal hechtingen.

23:06 25-OKT-02
loc.: WORMER, ACCRA
Diefstal uit woning
Er werd ingebroken in een woning door een raam van 120 bij 80 aan de tuinzijde te verbreken. De gehele woning was doorzocht waarbij in ieder geval een videorecorder en sieraden zijn weggenomen.


01:18 26-OKT-02
loc.: PURMEREND, KOEMARKT
Aanhouding verdachte mishandeling taxichauffeur
De politie kwam met meerdere eenheden ter plaatse op de Koemarkt na een melding dat een taxichauffeur in elkaar zou worden geslagen. Bleek dat een 50-jarige taxichauffeur uit Purmerend een deuk in zijn taxi had en dat hij klappen had gehad. De verdachte zou zich in een horecagelegenheid ophouden aan de Koemarkt. Na overleg met de portiers drongen agenten de kroeg binnen en konden ondanks het verzet van enige omstanders snel de 31-jarige verdachte uit Purmerend aanhouden. De verdachte verklaarde dat hij kwaad was geworden op de chauffeur omdat deze door een plas zou zijn gereden waarbij zijn broek zou zijn nat geworden. Hij had vervolgens met een flesje gegooid en een schop tegen de wagen gegeven. Tevens bekende hij de taxibestuurder te hebben geslagen.

15:45 26-OKT-02
loc.: ASSENDELFT, PROV WEG P'END-B'HUIZEN
Snelheidscontrole
Plaats :Assendelft,N246
Aanvang :13.31 uur
Einde :15.37 uur
Percentage overtredingen :6.7%
Toegestane snelheid :80 km p.u
Hoogste snelheid :118 km p.u

18:29 26-OKT-02
loc.: ZAANDAM, DE GOUW (WATER)
Reprimande voor jeugdige kapers
De eigenaar van een polyesterbootje zag dit varen op de Gouw ter hoogte van de Troelstralaan. Toen politiemensen ter plaatse waren gekomen bleken de twee 12-jarige boeven uit Zaandam reeds aangemeerd. Gelet op de toestand van het bootje en de jeugdige leeftijd van de knapen, werd in overleg met de benadeelde de twee een reprimande gegeven.

03:41 27-OKT-02
loc.: PURMEREND BEATRIXPLEIN
Man beroofd
Een groepje van zes mannen beroofden een 20-jarige man uit Purmerend op het Beatrixplein. Het slachtoffer verklaarde dat een van de mannen hem om een sigaret vroeg en vervolgens zijn hele pakje sigaretten afgepakte. Een andere man vroeg hem naar zijn geld. Hierop hebben ze zijn portemonnee afgepakt. Tevens werd hij vastgepakt en werden zijn jas en broekzakken doorzocht. Een zilveren armband werd van zijn pols getrokken. Een onderzoek in de omgeving leverde, bij gebrek aan goede signalementen, niets op.

Gehele regio
Stormschade in hele regio
In de gehele regio ontstond overlast en schade door de zware storm. Tussen 09:00 uur en 15:00 uur kwamen er ruim 150 meldingen binnen bij de meldkamer politie. De hulpverleningsdiensten hadden hun handen vol aan de incidenten. Naast schade door afgerukte takken, omgevallen bomen en weggewaaide dakbedekking en verkeersborden waren er een aantal opvallende incidenten:

Zaanstreek:

· Aan de Watering in Zaandam viel een boom op een rijdende auto. De inzittenden kwamen met de schrik vrij.
· Bewoners van een flat aan de Harpoenierstraat werden door politie en brandweer uit de woningen gehaald. Meerdere bomen dreigden op het pand te vallen. Uiteindelijk viel een boom tegen de gevel en veroorzaakte schade aan ramen e.d..
· Een omgevallen boom beschadigde de gevel van het postkantoor aan de Maarten Luther Kingweg in zaandam. Tevens werden diverse kabels beschadigd door de losgeschoten wortels.
· Een personenwagen raakte beschadigd toen een mobieltoilet er tegenaan waaide. Dit gebeurde in de Spatterstraat in Wormer.
· Op een aantal locaties sprongen er waterleidingen: Dorpsstraat Assendelft, Klaverweg en Vincent van Goghweg in Zaandam.
Waterland:

· Langs de Overweersepolderdijk in Purmerend werd door duikers van de brandweer gezocht naar mogelijke opvarenden van een omgeslagen boot. Het vaartuig bleek een wrak te zijn. De zaak werd uit het water getakeld en afgevoerd door een takelbedrijf.
· In de Oranjestraat in Purmerend viel een vier meter hoge bouwsteiger om.
· Een 72-jarige inwoner van een pand aan de Hellingweg in Broek in waterland raakte gewond bij een val van zijn dak. De man probeerde een losgeraakte dakkapel vast te maken toen hij door de wind werd gegrepen en van het dak gesmeten werd. De man raakte gewond aan handen en hoofd en moest naar het Boven het IJ ziekenhuis voor controle.