Vereniging Reizigers Openbaar Vervoer (ROVER)


ROVER-reactie op Begroting Verkeer & Waterstaat

Aan: De Vaste Commissie voor Verkeer en
Waterstaat, Tweede Kamer der Staten-GeneraaI
Binnenhof 4
2513 AA Den Haag
Amersfoort, 27 oktober 2002
Betreft: Begroting Verkeer en Waterstaat
Ons Kenmerk: wesp/tb/rs
Doorkiesnummer: 033-4220464

Geachte commissieleden,

Als reizigersorganisatie zijn wij geschrokken van de voorgestelde Begroting van Verkeer en Waterstaat. De invulling die daarin wordt gegeven aan de kaders van het regeerakkoord blijken tot een dramatische afbraak van het stads- en streekvervoer te leiden.

Bovendien worden de ernstige problemen op het spoor niet echt opgepakt, maar wordt verwezen naar een toekomstplan "Benutten en Bouwen" waarvoor de financiering niet is geregeld. Met het naar achteren schuiven van projecten als de Hanzelijn en Randstadrail, blijkt de rijksoverheid hiermee een weinig betrouwbare partner te zijn, bij de realisering van dit soort grote projecten.

Tenslotte betreuren wij het dat de Minister van Verkeer en Waterstaat niet de regie voor gemeente- en provinciegrensoverschrijdende projecten als de chipkaart en sociale veiligheid krachtig ter hand neemt, niet alleen in woorden, maar ook in daden.

In de bijgaande notitie geven wij een uitgebreidere reactie op de voorgestelde Begroting. Wij zijn uiteraard graag bereid om één en ander nader toe te lichten

Hoogachtend,

Rudy Schoonveld,
voorzitter
Zie bijlage

27 oktober 2002

---