MUSEON

Laat uw sieraden taxeren in het Museon op zondag 27 oktober

Op zondag 27 oktober om 11:00 uur zal in samenwerking met het televisieprogramma Gevonden Geld een speciale sieraden taxatiedag in het Museon plaatsvinden. Er zullen beëdigde taxateurs aanwezig zijn om uw sieraden op echtheid én op waarde te taxeren. Indien u sieraden wilt laten taxeren, kunt u een e-mail sturen naar redactie@tvholland.nl
Er zijn slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, tijdig inschrijven wordt aanbevolen!

Diamant, van ruwe steen tot sieraad is een sprankelende tentoonstelling waarin de hardste edelsteen die we kennen, diamant, het middelpunt vormt. Op een spannende manier worden onder andere de fysische eigenschappen en toepassingen in het dagelijkse leven van dit bijzondere en kostbare mineraal belicht. Er wordt duidelijk gemaakt hoe echte van valse diamanten onderscheiden worden en bovendien wordt nader ingegaan op interessante cultuurhistorische aspecten die te maken hebben met diamant. De Schatkamer is het hart van de tentoonstelling waar de bezoeker zich aan meer dan honderd prachtige sieraden kan vergapen. De tentoonstelling is te zien tot en met 9 maart 2003.

Schatkamer
De rijk gevulde schatkamer bevat diamanten en sieraden vanuit de hele wereld. Zo is er een zwarte diamant en kan de bezoeker zien uit welke diamanten de Willem van Oranje broche is samengesteld. Van elk sieraad wordt het unieke verhaal verteld.

Op zondag (24 november, 29 december, 26 januari en 23 februari 2003) en op woensdag (13 november, 11 december, 15 januari en 12 februari 2003) kan de bezoeker tussen 14.00 en 16.00 uur diamanten sieraden door een expert laten beoordelen op echtheid.