Politie Rotterdam-Rijnmond

Uitgave zondag 27 oktober 2002

* BEROVER TAXICHAUFFEUR AANGEHOUDEN
Zaterdagavond om kwart over elf hield politiepersoneel van het district Rotterdam-West op de Coolhaven een man, van wie de identiteit nog niet bekend is, aan, verdacht van een beroving van een 24-jarige Rotterdamse taxichauffeur. Even tevoren had de man de taxichauffeur bij de Dunantstraat met een bijl bedreigd en beroofd van diens portefeuille. Te hulp geschoten collega's van de taxichauffeur zagen de berover onder een aan de Coolhaven geparkeerd staande auto liggen en droegen hem over aan ter plaatse gekomen politiemensen. De eveneens onder de auto liggende bijl werd in beslag genomen, terwijl de daar eveneens aangetroffen portefeuille aan de taxichauffeur werd teruggegeven. De berover werd voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.


* ZESTIENJARIG MEISJE GEWOND BIJ BEROVING

BERKEL EN RODENRIJS - Zaterdagavond rond half negen werd in de Wilhelminastraat een 16-jarig meisje uit Bergschenhoek beroofd van haar handtas. Het meisje reed op haar fiets, toen er plotseling een personenauto dicht naast haar kwam rijden, waarbij de half uit het geopende portierraam hangende bijrijder het meisje beetpakte en de tas van haar schouder rukte. Het slachtoffer kwam ten val en liep letsel aan haar enkel en scheenbeen op, terwijl de auto met hoge snelheid wegreed. Korte tijd later werd de tas van het slachtoffer teruggevonden op de Noordeindseweg in Berkel en Rodenrijs. Uit de tas waren echter de telefoon, een bankpasje en een bedrag van zo'n 100 euro weggenomen.


* SCHUTTER SCHIET ZICH OP SCHIETBAAN DOOR HIEL

Zaterdagmorgen rond elf uur schoot op een schietbaan aan de Lucie Vuylstekeweg een 64-jarige Barendrechter zichzelf met z'n vuurwapen in de enkel. De schutter had op de schietbaan een doorgeladen pistool tussen z'n broekband gestopt. Toen hij het vuurwapen wilde pakken ging er een schot af, waarbij de kogel z'n bovenbeen schampte en een in- en uitschot in z'n hiel veroorzaakte. Het slachtoffer werd door een collega van de schietbaan naar het Havenziekenhuis gebracht, waar hij aan z'n verwondingen werd behandeld.


* JEUGDIGE STRAATROVER AANGEHOUDEN
Zaterdagavond rond kwart over tien werd op de Clingendaal een daar lopende 56-jarige Rotterdamse vrouw door een zeventienjarige knaap van haar schoudertas beroofd. Een vriend van het slachtoffer ging de jeugdige straatrover achterna en wist hem, met de hulp van diverse Feijenoord-supporters, die vanuit de Kuip na de voetbalwedstrijd Feijenoord-Willem II op weg waren naar huis, op de Colosseumweg te overmeesteren. Gealarmeerd politiepersoneel hield de zeventienjarige Rotterdamse knaap vervolgens aan en sloot hem in. De geroofde schoudertas werd aan het slachtoffer teruggeven.


* MAN NA VECHTPARTIJ AAN OPGELOPEN VERWONDINGEN OVERLEDEN

Zaterdagavond overleed in het Erasmus Medisch Centrum een 46-jarige Rotterdammer aan z'n verwondingen, die hij die avond rond kwart voor acht bij een vechtpartij voor de deur van een café' aan de Putselaan had opgelopen. Toen politiemensen ter plaatse kwamen en hulp aan het slachtoffer wilden verlenen, werden zij op straat belaagd door enkele mannen. Een 40-jarige Rotterdammer, die door een politiehond werd gebeten, werd daarbij in eerste instantie aangehouden wegens belemmering. Nadat diverse getuigen waren gehoord bleek dat er eerder in het café' een onenigheid was ontstaan tussen de 46-jarige man en twee andere mannen, onder wie de 40-jarige Rotterdammer. De ruzie had zich op straat, voor de deur van het café' voortgezet, waarbij de 46-jarige Rotterdammer werd geslagen en geschopt. De man liep daarbij zulk ernstig letsel aan onder meer z'n hoofd en buik op, dat hij korte tijd later aan z'n verwondingen in het ziekenhuis overleed. De 40-jarige Rotterdammer, die wegens belemmering was aangehouden, werd daarbij door rechercheurs van het district Feijenoord-Ridderster als verdachte aangemerkt voor de dood van het slachtoffer. Zondagmorgen werd een tweede verdachte, een 34-jarige Rotterdammer, aangehouden. Beide verdachten werden voor nader onderzoek en verhoor in verzekering gesteld.


* AUTOMOBILIST ZWAAR ONDERKOELD IN AUTO IN SLOOT AANGETROFFEN

BRIELLE - Zondagmorgen rond half negen werd tegen een duiker in een sloot langs de Schrijvershoek, ter hoogte van de Koolhoekweg, in een half op z'n kop liggende auto een 20-jarige automobilist uit Brielle aangetroffen. Het slachtoffer, dat onder meer ernstig onderkoeld was, werd ter plaatse door brandweerlieden uit z'n auto gehaald en door personeel van de GGD en Medische Urgentiehelikopter ter plaatse gereanimeerd. In zeer kritieke toestand werd de automobilist vervolgens met een spoedtransport naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam vervoerd. De automobilist moet, gezien z'n zeer ernstige onderkoelingsverschijnselen, al enige uren in z'n auto hebben gelegen voordat een daar passerende automobilist de op z'n kop liggende auto ontdekte. Een in de buurt wonende bewoner had rond kwart over vijf weliswaar een klap gehoord, maar na onderzoek bij z'n woning niets aangetroffen.

Middaguitgave zaterdag 26 oktober 2002

* ALCOHOLCONTROLE POORTUGAAL
POORTUGAAL - Personeel van de Wijkpolitie Albranswaard en Hoogvliet (district Zuid) hield van vrijdagmiddag half drie tot vrijdagavond middernacht alcoholcontroles op de Zwaardijk. In totaal moesten 1200 automobilisten een blaastest afleggen, waarbij vijf automobilisten met een slok teveel op achter het stuur zaten. Van één automobilist werd na de ademanalyse op het politiebureau het rijbewijs ingevorderd. Tevens gingen negen automobilisten op de bon voor onder meer verlopen apk, geen verzekering, rijden zonder rijbewijs en defecte verlichting.


* MAN BEROOFD VAN HANDTELEFOON EN PORTEMONNEE

Zaterdagmorgen omstreeks zeven uur werd op de Aelbrechtskade een daar op de fiets rijdende 20-jarige Rotterdammer klemgereden door een auto, met daarin drie personen. De drie mannen bedreigden vervolgens het slachtoffer met onder meer een vuurwapen en een mes, onderzochten zijn kleding en namen hem een handtelefoon en een portemonnee, met daarin een onbekend geldbedrag, af. Daarna stapte het drietal weer in de auto en reed weg met de buit.
Copyright © 2002 Politie Rotterdam-Rijnmond - disclaimer