Politie Twente


Persberichten Politie Twente van zondag 27 oktober 2002
Harrie Holslag: 053-4555637, sema: 06.59021331


Aanrijding met letsel
02-772060
Luttenbergerweg te Hellendoorn
Zaterdag 09.35 uur
De 16 jarige bestuurster van een bromfiets reed, komende uit de richting Luttenberg, tegen een stilstaande vrachtauto. Door de aanrijding kwam zij ten val en raakte gewond. Zij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis te Almelo. Zij werd opgenomen met o.a. een kaakbreuk, polsfractuur en hersenschudding.


Aanrijding met letsel
02-772237
A35 te Enschede
Zaterdag 16.50 uur
Een 63 jarige bestuurder van een personenauto reed door onbekende oorzaak vanaf de Westerval rechtdoor van het talud en kwam tot stilstand in een greppel. De bestuurder werd met onbekend letsel opgenomen in het ziekenhuis te Enschede.


Rijden onder invloed. Verdachte verzet zich tegen de aanhouding.
02-082789
Bornerbroeksestraat te Almelo
Zondag 03.30 uur
Een 31 jarige bestuurder (Almelo) van een personenauto reed met hoge snelheid over de Wierdensestraat te Almelo. Ter controle werd de man een stopteken gegeven, waaraan hij niet voldeed. Op de Bornerbroeksestraat bracht hij eigener beweging zijn voertuig tot stilstand. Hij weigerde mee te werken aan een blaasproef. Ook bij zijn aanhouding pleegde hij verzet. Hij is, na het gebruik van pepperspray, geboeid overgebracht naar het bureau in Almelo. Tegen hem wordt pv opgemaakt. Zijn rijbewijs is ingevorderd.


Diefstal van twee bedrijfsauto's
02-082625 en 772051
Lindelaan en W.van der Sluislaan te Goor
Van vrijdag op zaterdag
In de nacht van vrijdag op zaterdag werden twee bedrijfsauto's gestolen. Het betrof een witte bedrijfsbus merk Mercedes 310 voorzien van reclameopdruk "Aqua". In deze bus lag een grote hoeveelheid gereedschap. Deze bus stond geparkeerd aan de Lindelaan t.h.v. Maat Meubel. Ook werd vanaf het Gijminkplein een vrachtauto merk Mercedes 412D gestolen van het bedrijf "Megasound" . De vrachtauto stond geparkeerd op het Gijminkplein t.h.v. de Wvd Sluislaan. Aan beide zijden van de vrachtauto stond reclame gedrukt van het bedrijf Megasound in de kleuren zwart en geel.


Auto-inbreker op heterdaad betrapt.
02-772325
Colloseum te Enschede
Zaterdag 23.45 uur
Tijdens de surveillance zagen agenten dat de inzittende van een personenauto inbraken in een geparkeerde auto van een 23 jarige man uit Den ham. De bestuurder van deze auto reed na de inbraak met hoge snelheid weg. Met de nodige assistentie van andere agenten werd de auto later rijdend aangetroffen op de Lambertus Doddestraat. De bestuurder werd gedwongen te stoppen. De inzitten van resp. 21, 16 en 30 (V) werden aangehouden. Op de Spoordijkstraat werd nog een jas aangetroffen, die eveneens van diefstal afkomstig bleek te zijn. Die is kennelijk door de verdachten uit de auto gegooid. De verdachten zijn ingesloten en een nader onderzoek volgt.


Inbreker op heterdaad betrapt.
02-772405
Industriestraat te Hengelo
Zondag 05.05 uur
Getuigen melden dat er werd ingebroken bij een bedrijf t.h.v. het Esrein. Een raam naar de kantine was opengebroken. Met de diensthond werd het terrein uitgekamd en werd de verdachte, een 38 jarige Hengeloer, aangetroffen. Hij zette het op een lopen, maar de diensthond was sneller. De verdachte wist zich aan de diensthond te ontrekken door op een vuilcontainer te klimmen. Hij werd alsnog aangehouden en ingesloten. Hij was in het bezit van frisdrank en inbrekersgereedschap. Nader onderzoek volgt.


Poging diefstal van portofoon.
02-08275
Clematisstraat te Almelo.
Zondag 01.45 uur
Bij de aanhouding van een verdachte i.v.m. belediging viel een portofoon van een van de agenten op de grond. Een 35 jarige Almeloer zag dit, pakte de portofoon op en verstopte deze achter de kleding. Hij werd aangehouden. Tegen hem wordt pv opgemaakt.


Mishandeling
02-082677
Bruine Hoopsweg te Hoge Hexel (Wierden)
Zaterdag 03.00 uur
Een 30 jarige Nijverdaller stond t.h.v. de manege te wachten op een taxi. Op een gegeven moment stopt een personenauto naast hem en de passagiers gaan met hem praten. Een van de passagiers grijpt hem vervolgens vast, waarna de bestuurder vol gas wegrijdt. De man wordt over een afstand van ongeveer 100 meter meegesleurd. Hij wordt los gelaten en neemt contact op met de politie. Een nader onderzoek wordt ingesteld. Getuigen die iets van het voorval gezien hebben worden verzocht contact op te nemen met de politie (0900-8844)


Joyriding en rijden onder invloed.
02-772408
Bosmanweg te Hengelo.
Zondag 05.50 uur
Een 25 jarige Hengeloer zag op een onbewaakt moment kans weg te rijden met de auto van een 24 jarige vrouw uit Putten. In de auto zat tevens de vriendin van de verdachte. Ter hoogte van de Marskant werd de auto aangetroffen. De bestuurder zat niet meer in de auto maar werd in de omgeving aangetroffen en aangehouden. Hij moest met enig geweld worden aangehouden daar hij zich verzette. Tegen hem wordt p.v. opgemaakt. Hij bleek onder invloed en blies 1,4 promille.


Vernieling. Getuigenoproep
02-771868
Deurningerstraat te Hengelo
Vrijdag 23.10 uur
Een 23 jarige bestuurder van een personenauto stond voor de verkeerslichten aan de Thiemsbrug te Hengelo en wilde rechtdoor de Oldenzaalsestraat op rijden. Naast hem stond een bestuurder van een grijze Volkswagen Golf. De 23 jarige had de indruk dat deze hem iets wilde vragen en opende het portierraam. Vervolgens stapt een passagier uit de Volkswagen Golf en slaat tegen de auto van de 23 jarige. Hij schrikt hiervan en rijdt weg. De Volkswagen haalt hem in en stopt plotseling voor hem, waardoor hij met de voorzijde van zijn auto tegen de achterzijde van de Volkswagen rijdt. De bestuurder van de Golf rijdt na de aanrijding weg en de 23 jarige belt de politie en blijft wachten op de Oldenzaalsestraat t.h.v. de Oude Postweg. Even later komt de Volkswagen terug, waarop de 23 jarige wegrijdt over de Deurningerstraat. De bestuurder van de Volkswagen komt hem na en t.h.v. van het viaduct over de A1 komt de bestuurder van de Volkswagen naast de 23 jarige rijden en een passagier slaat met een staaf de ruit van het bestuurdersportier stuk. Na de vernieling gaan zij er met hoge snelheid tussenuit. Er zaten vier personen in de auto.