Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 27-10-2002 Persberichten district Lekstroom 12.30 uur

Diefstal trailer met oplegger

NIEUWEGEIN Van een bedrijventerrein aan de Zeelandhaven is tussen vrijdag 25 oktober en zaterdag 26 oktober een vrachtwagencombinatie geladen met een paar honderd computerbeeldschermen gestolen. In de trailer die achter de oplegger van het merk Volvo, type FH12 met het kenteken BF-SH-69 was gekoppeld, stonden 25 pallets met beeldschermen gestapeld. Op het bedrijventerrein waren de dekzeilen van nog twee vrachtautos vernield. Kennelijk met het doel om te kijken welke lading de trailers bevatten.
De politie is op zoek naar de gestolen vachtauto-combinatie en verzoekt getuigen zich bij de politie in het district Lekstroom te melden via het algemene nummer 0900-8844.

Dronken achter het stuur

NIEUWEGEIN Surveillerende agenten zagen zondagochtend om 05.00 uur een bestuurder van een personenauto al slingerend over de Ratelaar rijden. Bij controle van de bestuurder bleek dat hij te veel had gedronken. Een blaasproef gaf een promillage van 1.4 aan. De 22-jarige man uit Nieuwegein kreeg een rijverbod van 6 uren. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eerder in de nacht werd om 2.40 uur op het Plein in Houten een 38-jarige man uit Houten aangehouden. Bij een controle van deze automobilist bleek dat hij een promillage had van 1.7. Het rijbewijs van deze man werd ingenomen en hij kreeg een rijverbod van 9 uren. Ook tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aanrijding letsel

ZIJDERVELD Op de Provincialeweg ter hoogte van het Viaduct Everdingen ontstond zaterdagavond rond 22.30 uur een enorme ravage nadat twee autos met elkaar in botsing kwamen. Een 19-jarige man uit Utrecht kwam met zijn auto van de afrit A2 de Provinciale weg oprijden. Een 26-jarige automobilist uit Lunteren reed over de Provinciale weg en kreeg geen voorrang van de bestuurder uit Utrecht. In de auto van de Utrechter zat een 22-jarige Utrechtse vrouw. Bij de aanrijding raakten alle personen gewond. Die zijn per ambulance naar het Anthonius ziekenhuis en het UMC gebracht. De brandweer heeft de rijbaan schoongespoten. De twee autos zijn met een takelbedrijf afgevoerd.