Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 27-10-2002
1e persbericht van zondag 27 oktober 2002

Berichten uit de regio

Eindhoven: Prostituee en klant gepakt
Zaterdagavond rond 21.10 uur zijn op de Anthony Fokkerweg een 45-jarige prostituee uit Eindhoven en haar klant, een 35-jarige Helmonder, aangehouden. Surveillerende agenten hadden gezien dat de man met zijn auto de vrouw oppikte op de hoek Wattstraat / Wenkenbachstraat. Ze volgden de auto totdat die op een zijweggetje van de Anthony Fokkerweg stopte, en hielden toen de inzittenden aan. Tegen het tweetal is proces-verbaal opgemaakt. De man bleek bovendien teveel gedronken te hebben. Hij had een alcohol-promillage van 1,35 en moest meteen zijn rijbewijs inleveren. Naast een rijverbod van zes uur kreeg hij ook een proces-verbaal.

Eindhoven: Man gewond bij steekpartij
Een man van 23 uit Papendrecht is zondagochtend rond 5.00 uur gewond geraakt bij een steekpartij op de Keizersgracht. Hij had twee steekwonden in zijn rug en is uiteindelijk door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. In eerste instantie reageerde de man nogal laconiek op zijn verwondingen en wilde er ook niet aan worden behandeld. De toedracht van de steekpartij is nog onduidelijk. De man werd aangetroffen bij zijn auto, waarvan de achterruit was vernield. Ook waren er twee vrienden van de man aanwezig, maar die konden niet veel vertellen. Er is nog niemand aangehouden.

Eindhoven: Aanhouding na vechtpartij
Een 18-jarige Eindhovenaar is zondagochtend rond 1.30 uur aangehouden op het Stratumseind omdat hij kort daarvoor betrokken zou zijn geweest bij een vechtpartij. Die was ontstaan na een meningsverschil over een kapot achterlicht van een fiets. De jongen had tegen een 21-jarige Eindhovenaar gezegd dat deze hem geld moest betalen, omdat hij de fiets vernield zou hebben. Toen de man dat niet wilde doen, werd hij door de verdachte en een paar andere jongens geslagen en geschopt. Het slachtoffer kon wegkomen en de politie waarschuwen. Die hield de 18-jarige Eindhovenaar aan. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Arrestatie na ingooien winkelruit
Een man van 20 uit Eindhoven is zaterdagavond rond 23.15 uur aangehouden omdat hij een ruit van een winkel aan de Kruisstraat zou hebben ingegooid. Surveillerende agenten, die in de buurt waren, konden de man snel arresteren. In zijn zakken had hij snoepgoed uit de winkel zitten. De man zit vast voor nader onderzoek.

Helmond: Aanhoudingen voor vechten en beledigen Voor een horecagelegenheid aan de Noord Koninginnewal zijn zondagochtend rond 00.00 uur een 40-jarige Helmonder en een 50-jarige man uit Venlo aangehouden. De politie was naar de zaak gegaan na een melding dat de Helmonder een vuurwapen bij zich droeg. Na fouillering bleek hij niets bij zich te hebben. Terwijl de agenten met de man bezig waren, kwam de Limburger naar buiten. Hij schold de Helmonder uit en die sloeg vervolgens de man uit Venlo op zijn mond. De man uit Helmond is aangehouden voor mishandeling, de Venlonaar voor belediging. Tegen het duo is proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Boete voor dronken rijden
Een man van 46 uit Helmond is zondagochtend rond 5.30 uur aangehouden omdat hij op de Molenstraat dronken achter het stuur van een auto zat. De man had een alcoholpromillage van 0,55. Hij kreeg een boete van 190 Euro en een rijverbod van een uur.

Helmond: Buit valt kapot na inbraak
Bij een inbraak in een schoolgebouw aan de Hoofdstraat is de afgelopen nacht een computer weggehaald. Er werd een raam ingegooid, waarna het apparaat uit het gebouw werd meegenomen. Veel plezier heeft de dader er niet van gehad, want tijdens zijn vlucht is de computer kapot gevallen. Het apparaat lag bij een hek op de grond.

Son: Man na mishandeling aangehouden
Op de Dommelstraat is zondag om 0.30 uur een 16-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij zou in een uitgaansgelegenheid aan die straat tijdens een vechtpartij een glas in het gezicht van een 19-jarige man uit Breugel geduwd hebben. Het slachtoffer had snijwonden in het gezicht. Hij is in het ziekenhuis gehecht. De verdachte is na verhoor naar huis gestuurd.

Middelbeers: Inbraak
Zaterdagmiddag is ingebroken in een woning aan de Sint Jorisstraat. Er is een raam opengebroken en uit de woning zijn een digitale fotocamera en een staaflantaarn gestolen.

Sterksel: Onder invloed
Op de Pastoor Thijssenlaan is zondag om 3.00 uur een 47-jarige automobilist uit Sterksel aangehouden. De man had gedronken en blies op de ademanalyseapparatuur een promillage van ruim 1,9. Zijn rijbewijs is ingenomen.

Asten: Auto rijdt tegen gevel
Een 79-jarige man uit Asten is zaterdag om 15.35 uur op de Burgemeester Wijnenstraat met zijn auto tegen de gevel van een winkelpand gereden. De man reed met zijn auto vanaf het parkeerterrein. Hij is vermoedelijk onwel geworden en raakte verschillende keren de trottoirband, een paaltje en uiteindelijk kwam hij tegen de gevel tot stilstand. De man raakte bekneld. Zijn 80-jarige vrouw, die naast hem zat, kon uit de auto komen. Beiden zijn met onbekende verwondingen naar het Elkerliekziekenhuis in Helmond gebracht. De gevel was gescheurd en de pui iets naar binnen gedrukt. Bouw- en woningtoezicht zal de schade bekijken.

Asten: Twee gewonden bij aanrijding
Bij een aanrijding op de Gezandebaan zijn zaterdag om 15.55 uur twee automobilisten gewond geraakt. Een 71-jarige Astense vrouw reed vanuit een uitrit de weg op en gaf geen voorrang aan een 32-jarige automobilist uit Asten. De man is met verwondingen aan hals en rug naar het Annaziekenhuis in Geldrop gebracht en de vrouw is naar het Elkerliek in Helmond gebracht. Zij was gewond aan een been.

Asten: Man verbrandt stoelen
Een man van 23 uit Asten is zondagmorgen rond 5.00 uur aangehouden. Hij had tijdens een feest in een clubgebouw aan de Dijkstraat een aantal stoelen in het haardvuur gegooid. Andere feestgangers hebben daarop de politie gewaarschuwd, die de man heeft meegenomen. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Nuenen: Man na bedreiging aangehouden
Op de Antoon Kerssemakersstraat is zaterdag om 22.25 uur een 21-jarige Nuenenaar aangehouden. De man had een 28-jarige plaatsgenoot bedreigd. Hij zou hem doodschieten. De man had geen wapen bij zich. Hij is voor onderzoek de cel ingegaan. De twee mannen hebben al enige tijd ruzie.

Mierlo: Inbraak in garage
Bij een inbraak in een garage bij een woning aan de Wilhelminastraat zijn een verwarmingsketel en een slijptol gestolen. Dat gebeurde tussen zaterdagavond 21.30 uur en zondagmorgen 2.15 uur. Het slot van de kanteldeur van de garage was geforceerd.

Gemert: Bromfietser onder invloed
Op de Zuid-Om is zaterdag om 23.25 uur een 19-jarige Helmondse bromfietser betrapt op het rijden onder invloed. De man blies 0,75 promille. Hij kreeg een boete van 75,=.

Bladel: Inbraak
Zondagmorgen rond 6.15 uur is ingebroken in een winkel aan de Markt. Er is een ruit vernield en uit de winkel is geld, ongeveer 50,=, weggenomen.

Valkenswaard: Opgepakt voor mishandeling
Een man van 20 uit Valkenswaard is zondagmorgen rond 2.00 uur aangehouden omdat hij een 38-jarige plaatsgenoot zou hebben mishandeld. Dat gebeurde bij een horecagelegenheid aan de Luikerweg. Het slachtoffer voelde zich bedreigd door de verdachte en wenkte naar een voorbijrijdende politiewagen. Op dat moment kreeg hij een vuistslag van de 20-jarige man. Die werd aangehouden en zit nog vast voor nader onderzoek.

Veldhoven: Man na mishandeling aangehouden
Zaterdag om 5.10 uur is in zijn woning aan de Provincialeweg een 48-jarige Veldhovenaar aangehouden. De man zou zijn 47-jarige partner (vrouw) hebben mishandeld. Hij had haar geslagen. De man is ingesloten en na verhoor is hij zaterdagmiddag naar huis gestuurd.

Veldhoven: Vechtpartij
Op de Oude Kerkstraat is zondag om 2.50 uur een 19-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man zou twee Valkenswaardse mannen van 21 en 23 jaar oud met een biljartkeu hebben geslagen. De ruzie ontstond nadat bij het instappen het autoportier van de mannen uit Valkenswaard de auto van de Eindhovenaar raakte. Over en weer vielen woorden en klappen. De Eindhovenaar sloeg met de biljartkeu die hij in zijn auto had liggen. Het leverde enkele bulten en bloeduitstortingen op. De Eindhovenaar kon na verhoor naar huis. De zaak wordt verder uitgezocht.