Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 27-10-2002 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, 06-51401952

Waarschuwing storm: blijf binnen
FLEVOLAND Iedereen die vandaag (zondag) geen spoedeisende zaken elders heeft, wordt dringend verzocht binnen te blijven. Door de storm raakt met name veel bouwmateriaal los en vliegt door de lucht, waardoor de kans op letsel erg groot is. Ook voor omvallende bomen wordt gewaarschuwd. De KNMI heeft inmiddels een weerswaarschuwing gedaan voor het hele land. Veel wegen in Flevoland en daarbuiten zijn inmiddels afgesloten voor verkeer vanwege obstakels op de weg. De Markerwaarddijk (Lelystad-Enkhuizen) is vanaf 11.45 uur gesloten voor alle verkeer vanwege zware windstoten.

Aanhoudingen na beroving
ALMERE Na een melding van een beroving in de trein van Amsterdam naar Almere zijn zaterdagmiddag twee jongens van 16 (Amsterdam) en 18 (Almere) aangehouden op station Almere Stad. De 18-jarige had de mobiele telefoon van een 20-jarige jongen uit Almere afgepakt in de trein en was ermee weggelopen, waarvan de 20-jarige iets zei. Daarop stak de verdachte de 20-jarige in de arm. Omdat zowel de 16- als de 18-jarige hierna wegrenden, zijn beiden aangehouden op het station en overgebracht naar het politiebureau. De 18-jarige is voor de beroving in verzekering gesteld, de 16-jarige is na verhoor heengezonden. Hij zou zijn weggerend omdat hij zwartreed. Het slachtoffer is aan zijn verwonding behandeld in het Flevoziekenhuis en mocht daarna weer naar huis.

Aanhouding na ruzie
ALMERE Een 19-jarige jongen uit Almere is zaterdagnacht aangehouden na een melding van overlast en een vechtpartij. De jongen maakte deel uit van een groepje jongeren op het Botplein die overlast veroorzaakten en een steen gooide naar de politie. Daarop werd de verdachte aangehouden. Hij had gevochten met een 21-jarige plaatsgenoot, waarmee hij al langer ruzie had en verkeerde onder invloed. Tijdens zijn aanhouding beledigde hij de politie en is na verhoor aan het bureau ingesloten.

Aanhoudingen na vernielingen
ALMERE Na een melding van vernielingen aan tuinen en autos zijn op de Koolzaadweg drie jongens uit Almere van 15 en 17 (2x) aangehouden. Buurtbewoners hadden gezien dat de jongens vernielingen pleegden en hielden ze aan, waarna ze werden overgedragen aan de politie. De jongens zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Bij de 15-jarige is een mes aangetroffen en in beslag genomen. Proces verbaal wordt opgemaakt.

Aanrijding onder invloed
LELYSTAD Twee mannen uit Groningen, van 29 en 32 jaar, zijn zaterdagmorgen gewond geraakt bij een aanrijding op de A6. De 32-jarige zat als bijrijder in de auto van de 29-jarige, die richting Emmeloord reed. Door nog onbekende oorzaak raakte de auto met de linkerwielen in de middenberm, schoot na stuurcorrectie schuin de weg over, de rechterberm in, tegen twee bomen en een geluidswal aan. Daarna vloog de auto over de kop. Beide inzittenden zijn per GGD-ambulance overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis met onbekend letsel. Daar is een bloedproef afgenomen van de bestuurder, omdat bij hun aanhouding een sterke alcohollucht werd geroken. Proces verbaal wordt opgemaakt.

Aanrijding met letsel
DRONTEN Drie personen zijn zaterdagmiddag gewond geraakt na een aanrijding op de Dronterweg. Een 33-jarige automobilist uit Zeewolde reed over de Dronterweg richting De West, met achter zich een 48-jarige automobilist uit Dronten. Ter hoogte van het benzinestation keerde de Zeewoldenaar plotseling op de weg, waarbij de man uit Dronten hem niet meer kon ontwijken. Na de botsing is de 33-jarige door de brandweer uit zijn auto bevrijd. Beide bestuurders zijn per GGD-ambulance naar het Zuiderzeeziekenhuis gebracht met onbekend letsel. Hun passagiers (vier in totaal) zijn ter plaatse behandeld door GGD-ambulancepersoneel. Om circa 15.30 uur is de weg weer vrijgegeven.

LELYSTAD Op de Ziekenhuisweg is zaterdagmiddag een 67-jarige snorfietster uit Lelystad gewond geraakt na een aanrijding met een 33-jarige automobilist uit Lelystad. De vrouw reed op het fietspad van de Middenweg richting Grietenij en wilde bij de kruising met de Ziekenhuisweg oversteken, toen de automobilist vanaf die weg linksaf wilde slaan, de Middenweg op. Vermoedelijk verleende hij daarbij geen voorrang aan de vrouw, met een botsing tot gevolg. De vrouw is hierna per GGD-ambulance met hoofdletsel overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis in Lelystad en mocht na behandeling weer naar huis.

ALMERE Bij een kop-staartbotsing op de Polderdreef zijn zaterdagmiddag drie automobilisten betrokken geraakt. Een 62-jarige man uit Bussum moest hard remmen in verband met de drukte richting Almere Buiten en kon zijn voorganger nog net ontwijken. Een 37-jarige automobiliste uit Almere achter hem week ook op tijd uit, maar werd alsnog aangereden door een 34-jarige man uit Dronten achter haar, zodat zij tegen de man uit Bussum aanreed. Alle inzittenden zijn ter plaatse behandeld door GGD-ambulancepersoneel, waarna de vrouw uit Almere, een passagier van de man uit Bussum en een kindje van de man uit Dronten ter controle zijn overgebracht naar het Flevoziekenhuis.

ALMERE Kort na de kop-staartbotsing raakten zaterdagmiddag vijf automobilisten betrokken bij een kettingbotsing op de Polderdreef, even voor de Van de Banweg vanaf de Grotevaartweg. Daarbij kon een 28-jarige automobiliste uit Almere niet meer op tijd stoppen voor een 42-jarige plaatsgenote, die op haar beurt weer tegen een 23-jarige automobiliste uit Lelystad reed en ook een botsing met een 26-jarige automobiliste uit amsterdam en een 30-jarige automobilist uit Hoogkarspel niet meer voorkomen kon worden. De 42-jarige vrouw uit Almere is ter controle overgebracht naar het Flevoziekenhuis per GGD-ambulance. Alle overige betrokkenen konden na controle ter plaatse op eigen kracht de auto naar een parkeerplaats rijden voor de verdere afhandeling.

ALMERE Op de kruising Stedendreef/Cesar Franckweg zijn zaterdagavond drie personen uit Almere gewond geraakt na een aanrijding. Een 56-jarige man reed van het centrum richting de kruising, waar op dat moment een 21-jarige man reed. Door nog onbekende oorzaak kwamen beiden in botsing, waarbij de auto van de 56-jarige over de kop sloeg. Hij is met ernstig letsel naar de VU gebracht per GGD-ambulance. Zijn passagier (leeftijd onbekend) is voor onderzoek naar het Flevoziekenhuis gebracht, evenals de 21-jarige. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.

URK Bij een eenzijdige aanrijding is zaterdagnacht een 22-jarige bromfietser uit Urk gewond geraakt. De bromfietser had net een passagiere afgezet en reed vanaf het Hooiland rechtsaf de Pyramidewg op, tegen een geparkeerde auto aan. Hij is per GGD-ambulance naar het Zuiderzeeziekenhuis gebracht ter controle.

Schuurbrand
ALMERE Twee schuren aan de Rode Klaverstraat zijn zondagochtend geheel uitgebrand. De brand begon om nog onbekende reden in een van de schuren en sloeg over naar de buren. De woning bij de eerste schuur die in brand vloog stond al een tijdje leeg. Na het blussen van de brand door de brandweer wordt een onderzoek ingesteld naar de oorzaak. Niemand raakte gewond.