Korps: Groningen, plaats: Diverse 27-10-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Zondag 27 oktober 2002

Dagelijkse berichten

Winschoten: vader en zoon mishandeld
Een 22-jarige man uit Winschoten en zijn vader (leeftijd niet bekend) zijn zaterdagnacht mishandeld in de binnenstad van Winschoten. De vader werd in een horecagelegenheid aan het Marktplein aangesproken door drie mannen. Er ontstond een woordenwisseling waarbij de man werd geslagen. Die wist zich los te rukken en samen met zijn zoon het café uit te vluchten. Ze renden in de richting van de Rozenstraat, achtervolgd door hun drie belagers. Eén van de achtervolgers trok daarbij een vuurwapen en loste een schot in de richting van de twee wegrennende mannen. Niemand raakte daarbij gewond. Het is nog niet bekend of er met scherpe munitie is geschoten. Korte tijd later werden vader en zoon door twee van hun achtervolgers aangesproken in de Blijhamsterstraat. Er ontstond opnieuw een woordenwisseling waarbij beide mannen werden geslagen en geschopt. De 22-jarige Winschoter raakte daarbij gewond aan het hoofd en heeft zich in een ziekenhuis moeten laten behandelen. Het is niet bekend of zijn vader letsel heeft opgelopen. De politie heeft de man nog niet gesproken. Er wordt een nader onderzoek ingesteld naar de toedracht van het incident.

Groningen: man aangehouden in supermarkt
In een supermarkt aan de Vismarkt heeft de politie zaterdagmiddag een 33-jarige man uit Groningen aangehouden wegens het overtreden van een winkelverbod. De man mag de zaak niet meer in omdat hij daar in het verleden overlast heeft veroorzaakt en winkeldiefstal heeft gepleegd. Ook zaterdagmiddag gedroeg hij zich vervelend waarop de politie werd gebeld. Na verhoor op het bureau is de verdachte met een dagvaarding heengezonden.

Groningen: man aangehouden
De politie heeft zaterdag in het winkelcentrum aan de Dierenriemstraat in Groningen een 40-jarige man uit Groningen aangehouden. De man hield zich geruime tijd in het winkelcentrum op. Over hem kwamen meerdere klachten binnen bij de beheerder omdat de man zich bijzonder irritant gedroeg en andere bezoekers langdurig lastig viel over religieuze aangelegenheden. De beheerder verzocht de man daarmee te stoppen. Dat deed hij en niet en ook een verzoek het winkelcentrum te verlaten legde hij naast zich neer. Daarop werd de politie gewaarschuwd. Agenten namen de man mee naar het bureau. Na verhoor is de man met een proces-verbaal voor lokaalvredebreuk heengezonden.

Groningen: aanhoudingen wegens belediging
Drie mannen in de leeftijd van 22 en 23 jaar uit Joure en Vegelingsoord zijn zaterdagnacht door de politie aangehouden aan de Grote Markt in Groningen. De drie maakten deel uit van een groep van zes die wegens wangedrag uit een discotheek in de Gelkingestraat waren gezet. Daarbij had het discopersoneel de assistentie van de politie ingeroepen. Eenmaal buiten maakte de groep hun ongenoegen over de uitzetting kenbaar door verbaal tegen de politiemensen te keer te gaan. De man uit Vegelingsoord schold daarbij de politiemensen uit waarop hij werd aangehouden. Een omstander bemoeide zich daarmee en kon na het gebruik van pepperspray op een afstand worden gehouden. Daarna kon de aangehouden man naar het bureau worden gebracht. Nadien scholden de beide mannen uit Joure (22 en 23) op hun beurt politiemensen uit. Ook zij werden aangehouden en naar het bureau gebracht. Twee verdachten zijn na verhoor met een proces-verbaal voor belediging heengezonden. De derde verdachte (22) uit Joure kreeg geen bekeuring. Hij bleek zich bij onderzoek niet aan belediging te hebben schuldig gemaakt.

Groningen: dronken man aangehouden
Surveillerende politiemensen zagen zaterdagnacht dat een man uit een café aan de Grote Markt in Groningen werd gezet. De man maakte daarover hard schreeuwend zijn ongenoegen kenbaar. De agenten verzochten hem daarop door te lopen omdat zijn geschreeuw een oploop veroorzaakte. De man, een 26-jarige inwoner van Hoogeveen die zwaar onder invloed van alcohol verkeerde, trok zich daar echter niets van aan. Daarop is hij aangehouden voor het niet voldoen aan een politiebevel. De man is meegenomen en wegens dronkenschap ingesloten. Toen hij weer nuchter was is hij in de loop van zondagochtend heengezonden.

Groningen: drugdealer aangehouden
Op de Vismarkt in Groningen heeft de politie zaterdagnacht een 26-jarige man uit Amsterdam aangehouden. Politiemensen zagen dat de man in gesprek was met een bekende druggebruiker. Bij een controle op basis van de opiumwet die daarop werd ingesteld werd bij de Amsterdammer 8 gram harddrugs aangetroffen. De man is naar het bureau gebracht en ingesloten voor nader onderzoek. De drugs zijn in beslag genomen.

Groningen: valse naam
Een 32-jarige man uit Veenhuizen is zaterdagavond door de politie aangehouden in de Muurstraat in Groningen. Politiemensen zagen dat de man iets uit een fles dronk. Bij onderzoek bleek dat alcoholhoudende drank te zijn. De man kreeg een bekeuring voor het drinken van alcohol op straat. Daarbij gaf hij een valse naam op. De man werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Na verhoor is hij heengezonden met bekeuringen voor drinken op straat en het opgeven van een valse naam.

Muntendam: bromfietser gewond bij ongeval
Bij een verkeersongeval op de Middenweg in Muntendam is zaterdagmorgen een 21-jarige bromfietser uit Sappemeer gewond geraakt. De man raakte tijdens een hevige regenbui in een slip en kwam te vallen. Daarbij botste hij al glijdend op tegen een tegemoetkomende auto, bestuurd door een 47-jarige man uit Ommelanderwijk. De bromfietser liep hoofd- en armletsel op. Hij is voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht.

Groningen: automobilist (32) botst op vrachtwagen Op het Damsterdiep in Groningen raakte zaterdagmorgen een 32-jarige automobilist uit Groningen gewond bij een kop-staart botsing. De man reed op de kruising met Balkgat tegen de achterkant van een vrachtwagencombinatie, bestuurd door een 43-jarige man uit Sappemeer. De automobilist liep hoofdverwondingen op en is naar een ziekenhuis gebracht. Zijn auto is door een berger afgevoerd.

man (50) steelt garnalen
Een politieman in burger zag zaterdagmiddag een bekende winkeldief een portiek in de Prinsenstraat in Groningen inlopen. Omdat de agent wist dat de man daar niet woont stelde hij een onderzoek in. Daarbij zag hij dat de man een achttal pakjes met garnalen van onder zijn kleding haalde en die in een tas stopte. De garnalen bleken gestolen te zijn bij een supermarkt aan het Gedempte Zuiderdiep in Groningen. De man werd meegenomen naar het bureau. Hij deed afstand van de garnalen en is met een proces-verbaal voor diefstal heengezonden. De garnalen zijn terug gebracht naar de winkel.

Groningen: automobilist aangehouden
In de Pijpstraat in Groningen heeft de politie zaterdagmiddag een 33-jarige inwoner van Groningen aangehouden. De man reed in verboden richting de Pijpstraat in en wilde zijn auto parkeren. Hij werd door politiemensen op het inrijverbod geattendeerd en hem werd verzocht zijn auto op het Boterdiep te parkeren. De man weigerde dat waarop hij een bekeuring kreeg voor het rijden in verboden richting. Daarbij werd de Groninger kwaad en schold de agenten uit. Hij werd aangehouden voor belediging en meegenomen naar het bureau. Daar bleek dat de man nog een geldboete van ruim 68 euro had openstaan. Na verhoor en de openstaande boete te hebben betaald is de man heengezonden. Hij kreeg een acceptgiro van 220 euro mee ter zake belediging.

Regio Groningen: overlast door slecht weer
Bij de politie kwamen de zaterdag diverse meldingen binnen over overlast tengevolge van de slechte weersomstandigheden. Aan de Noorder Kanaalweg in Stadskanaal waaide een boom over de weg die door de brandweer moest worden opgeruimd. De brandweer moest ook in Onstwedde in actie komen waar een zware boomtak gevaarlijk dicht op de weg kwam te hangen. De tak werd verwijderd. Op twee bouwlocaties in Sappemeer en Hoogezand waaiden kunststof dakplaten van in aanbouw zijnde woningen weg. Ook in de stad Groningen ontstond overlast door met name de harde wind. Aan de Sontweg moest een deel van een parkeerplaats worden afgezet omdat een bouwsteiger om dreigde te waaien. Een deel van de Praedinniussingel en de Museumbrug werden tijdelijk afgezet omdat ook daar een bouwsteiger om dreigde te waaien. De steigerbouwer kon de problemen oplossen. Een aan de Watermanstraat geparkeerde auto raakte beschadigd toen dakbedekking van een inbouw zijnde flat wegwaaide en op de wagen terechtkwam. Persoonlijke ongelukken deden zich niet voor.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)