Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 27-10-2002 Persberichten district Eemland zuid, 10.30 uur

Diefstal met geweld

AMERSFOORT Zaterdag rond 17.30 uur hield personeel van een winkel aan de Arnhemseweg een man aan die niet voor zijn boodschappen van enkele tientallen euros wilde betalen. Toen hij daarop werd aangesproken reageerde de man erg agressief. Het winkelpersoneel kon hem met moeite in bedwang houden. Tijdens het handgemeen wist hij een personeelslid met de vuist in het gezicht te slaan. De gearriveerde politie voerde de man, een 38-jarige inwoner van Amersfoort, geboeid af naar het politiebureau.

Getuigen straatroof gezocht
AMERSFOORT Zaterdag is tussen 18.30 en 18.45 uur een 17-jarig meisje uit Amersfoort van haar handtas beroofd. Zij liep met een vriendin op de Berninistraat in de buurt van het Marcel Breuererf toen een scooter bij haar stopte en de handtas van haar arm rukte en snel wegreed.

Het signalement van de scooterbestuurder : blanke man, opvallend wit gezicht, tenger postuur, kort donkerblond haar, rood en blauwe pet met klep, opvallende oranje-blauwe jas. Hij reed op een rode scooter. De politie van Amersfoort vraagt getuigen van deze straatroof zich te melden, telefoonnummer 0900-8844.

Baldadige jeugd op de bon
LEUSDEN De politie heeft zaterdagavond rond 21.00 uur zes jongens/mannen (15, 16, 17, 18, 20 en 23 jaar uit Leusden en Amersfoort) op de bon geslingerd omdat zij zich vervelend ophielden bij het zwembad aan de Bavoortseweg. Ze waren luidruchtig en dronken bier.

Rond dezelfde tijd hield de politie op de Hamersveldseweg een 17-jarige jongen uit Leusden aan. Bij het passeren op zijn fiets gooide hij een brandende sigaret op de politieauto. De jongen is overgebracht naar het politiebureau waar proces verbaal tegen hem is opgemaakt. Voor zijn baldadig gedrag krijgt hij een bekeuring.

Politieauto botst op weg naar onwelwording
AMERSFOORT Met sirene en zwaailicht op weg naar een onwelwording op de A1, botste een surveillanceauto van de politie zaterdag rond 22.45 uur op de kruising Hogeweg met de Ringweg Randenbroek/Ringweg Kruiskamp tegen een andere auto. De bestuurder hiervan, een 21-jarige man uit Amersfoort, werd met licht letsel aan hoofd en nek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Hij kon het ziekenhuis dezelfde avond nog verlaten. Ook de bestuurder van de politieauto en de bijrijder zijn voor controle naar het ziekenhuis gebracht maar hoefden niet te worden behandeld. De twee beschadigde voertuigen zijn weggesleept. De regionale verkeersdienst van de Politie Regio Utrecht onderzoekt de toedracht van dit ongeval.

Aanhouding
WOUDENBERG Na de melding van omwonenden dat er bij een horecagelegenheid aan de Dorpsstraat geluidsoverlast zou zijn, zag de politie zondagmorgen rond 01.15 uur een man met een bebloed gezicht de horecagelegenheid verlaten. Het slachtoffer, een 20-jarige inwoner van Woudenberg, verklaarde geslagen te zijn door een onbekende man. Getuigen bevestigden dit verhaal en toen de verdachte naar buiten kwam, werd hij aangehouden. De man, een 23-jarige inwoner van Driebergen, is overgebracht naar het politiebureau.

Alcohol
AMERSFOORT - Nadat hij even daarvoor een aanrijding op de Westsingel had veroorzaakt en was doorgereden, kon de politie op aangeven van getuigen de 27-jarige bestuurder uit Amersfoort aanhouden op de Koesteeg. Omdat werd vermoed dat er alcohol in het spel was, werd een ademanalyse uitgevoerd. De man had een alcoholpromillage van 1,85 in het bloed. Hij is overgebracht naar het politiebureau waar onder meer proces verbaal voor het doorrijden na een ongeval is opgemaakt. Hij zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.