Politie Gelderland-Midden

Regionaal

---

Regionaal, weersinvloeden
Publicatiedatum: 27-10-2002

Politie, brandweer en andere hulpverleningsdiensten zijn het afgelopen weekend in de weer geweest met diverse afgevallen boomtakken en omgevallen bomen ten gevolge van weersinvloeden. Door harde wind werden op diverse plaatsen boomtakken afgerukt of vielen bomen om. Arnhem Veluwezoom
Op het Lange Water in Arnhem viel in de nacht van vrijdag op zaterdag een boom over het wegdek, waardoor de weg tijdelijk afgesloten was. De brandweer kwam eraan te pas om de boom te verwijderen. Op de Middachtensingel in Arnhem namen buurtbewoners zelf de zaag ter hand om een omgevallen boom van de weg te verwijderen. Op de Burgemeester Matsersingel in Arnhem waren door het noodweer ook enkele takken op de rijbaan terechtgekomen en werden door de brandweer verwijderd. Op de Rijnkade in Arnhem waaiden in de nacht van vrijdag op zaterdag ook een boom en een grote parasol van een nabij gelegen restaurant om. Ook hier kon de brandweer korte metten maken. In Oosterbeek waaiden die nacht ook bomen om of vielen zware takken af. Op de Hartenweg werd een geparkeerde auto beschadigd door een afgevallen boomtak. Op de Bilderberglaan versperde een omgevallen boom de rijbaan. Een 67-jarige inwoner uit Dieren werd gedupeerd doordat een omgevallen boom op de Enkweg op zijn bestelauto terecht was gekomen in de nacht van vrijdag op zaterdag.
In Velp botste een 28-jarige inwoner van Den Haag die nacht omstreeks
01.50 uur met zijn bromfiets op een omgevallen boom op de Hertog Arnoudstraat. De Hagenaar zag de boom omvallen en kon door krachtig remmen wel voorkomen dat hij werd geplet. Ondanks de botsing kwam hij met de schrik vrij.
Rivierenland
Op het Fruithof in Oosterhout waaide vrijdagavond een hekwerk van 200 meter om en werd een electriciteitspaal vernield. In Zevenaar raakte zaterdagochtend een groot zeil los bij een bedrijf aan de Kerkstraat. Het bedrijf staat in de steigers in verband met schilderswerkzaamheden. Om ongelukken te voorkomen sloot de politie de weg gedeeltelijk af.
West-Veluwe Vallei
In Lunteren waaiden in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Postweg, Molenstraat en Veenstraat enkele bomen om. Op de Slijpkruikweg in Ede waaide die nacht een boom om waarbij een personenauto werd beschadigd. Een omgewaaide boom op de Jan Vermeerstaat in Ede beschadigde een pergola. Op de Delenseweg in Hoenderloo waaiden ook twee grote boomtakken af. Politieagenten sleepten ze zelf van de rijbaan af. Op de Harnsesteeg in Bennekom moest de brandweer zaterdagochtend in actie komen om een zestal bomen uit voorzorg om te zagen. De bomen waren door de harde wind al scheef gaan hangen. Om erger te voorkomen werden de bomen omgezaagd.
Op de Handelsstraat in Nijkerk waaide zaterdagochtend een oplegger met lege kippenkratten door de harde wind om en kwam in een sloot terecht Voorzover bekend hebben zich verder geen persoonlijke ongelukken voorgedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---


voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

West Veluwe-Vallei

---

Ede, gewapende overval mislukt
Publicatiedatum: 27-10-2002

Doortastend optreden van een winkelierechtpaar van een winkel aan de Doornlaan in Ede heeft zaterdagochtend een gewapende overval op hun zaak kunnen voorkomen. Omstreeks 08.00 uur probeerden twee jongemannen gewapend met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp de winkel binnen te dringen. De 63-jarige winkelier zag de daders met bivakmutsen op het hoofd naar de winkel toelopen en riep zijn vrouw toe de winkeldeur te sluiten. De 57-jarige vrouw struikelde echter maar slaagde er deels in de deur te barricaderen. Met hulp van haar echtgenoot duwden beiden de deur dicht. Een van de overvallers probeerde door te dreigen met het wapen de deur alsnog te openen. De winkelier twijfelde echter aan de echtheid van het wapen en duwde de arm van de overvaller weg, waarop beide overvallers eieren voor hun geld kozen en wegrenden in de richting van de Huygensstraat. Op het moment van de overval was het nog donker op straat en waren de meeste winkels nog gesloten. De politie roept eventuele getuigen op zich te melden, telefoon 0900-8844.