NED. ORG. VRIJWILLIGERSWERK

Missen zetten zich in voor vrijwilligerswerk

Missen gaan zich inzetten voor het vrijwilligerswerk in Nederland!

Op zondag 27 oktober 2002 strijden de twaalf Provincie Missen om de felbegeerde titel Miss Nederland 2002 tijdens de finale van de Miss Nederland Verkiezing in Event Centre te Aalsmeer. Dit jaar speelt naast schoonheid ook de maatschappelijke betrokkenheid door het doen van vrijwilligerswerk een rol bij de beoordeling.

Maatschappelijke betrokkenheid
De Stichting Schoonheid met een Doel, speciaal opgericht door de Miss Nederland Organisatie, heeft in 2002 gekozen voor het thema vrijwilligerswerk. De Missen hebben in de afgelopen periode een keuze gemaakt voor een vrijwilligersorganisatie of vrijwilligersproject waar ze zich het komende jaar voor gaan inzetten. Tijdens de finale op 27 oktober zullen zij hun keuze presenteren en
toelichten.

Vrijwilligerswerk
Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV) is altijd op zoek naar mogelijkheden en initiatieven om het vrijwilligerswerk te stimuleren en te promoten. Als vereniging van en voor het vrijwilligerswerk is NOV dan ook bijzonder verheugd dat de Provincie Missen zich in zullen zetten voor het vrijwilligerswerk in Nederland. NOV verleent met genoegen haar medewerking aan het samenwerkingsverband met de Miss Nederland Organisatie en de Stichting Schoonheid met een Doel die dit initiatief mede mogelijk maken.

NOV heeft er in samenwerking met twaalf bij NOV aangesloten vrijwilligerscentrales voor gezorgd dat de Provincie Missen geadviseerd en geassisteerd werden bij het zoeken naar passend en aansprekend vrijwilligerswerk. Door de inzet en ondersteuning van de Missen krijgt het vrijwilligerswerk in Nederland een positieve stimulans.

////////////////////////Einde
bericht/////////////////////////////////