Gemeente Hoorn


Hoornse Crossloop 2002

Persbericht d.d.: 18 oktober 2002

Zondag 27 oktober om 11.00 uur gaat op het grote grasveld midden in het Risdammerhoutpark de Hoornse Parkcross van start. Dit is een loop, die net als de Wijkenlopen, bedoeld is voor geoefende en recreatieve lopers van alle leeftijden. De organisatie is in handen van het Sportopbouwwerk van de gemeente Hoorn in samenwerking met atletiekvereniging Hollandia.

Het parcours leidt over verharde paden, grasstroken, bruggen, heuvels, door bosschages, langs water en andere obstakels. Kortom, een crossloop die vol uitdagingen zit.
De Hoornse Parkcross is de eerste van een reeks van vijf lopen die opgenomen zijn in het Roele Recycling Crosscircuit. De daaropvolgende lopen zijn de Dijkgatsboscross, de SAV Cross, de 17e RIMI Duincross en de St. George Cross op respectievelijk 10 november, 17 november en 1 en 8 december. Het Roele Recycling Crosscircuit bestaat uit officiële KNAU-wedstrijdlopen.
De inschrijving is op zondag 27 oktober vanaf 10.00 uur bij atletiekvereniging Hollandia. A.V. Hollandia is gevestigd op sportcomplex De Blauwe Berg, tel: 0229-235436. Prijs 2,50 per persoon.