Ingezonden persbericht


Gratis kaarten af te halen voor concert Euregio Jeugd Orkest

16 Oktober 2002

Dit concert wordt georganiseerd om talentvolle jongeren een kans te geven om samen op hoog niveau symfonisch te musiceren en om ervaring op te doen voor groot publiek. Dit jaar is de samenwerking gezocht met het Paul van Kemenade Quintet uit Tilburg.

Het Europees Jeugdorkest is een uniek podium waarop getalenteerde Nederlandse, Belgische en Duitse jeugdige musici zich kunnen presenteren aan een groot publiek. Kenmerkend voor het spel van het orkest is het enthousiasme van de leden en het hoge niveau dat ze onder de bezielende leiding van dirigent Hans Casteleyn weten te behalen.

De Stichting EJO organiseert bijzondere concerten, waarbij de deelnemers kennis maken met andere vormen van muziek. Dit jaar is jazz muziek de basis voor enkele projecten, waaronder het concert in het provinciehuis. Samenwerking is gevonden in de vorm van het Paul van Kemenade Quintet. Voor dit project zijn speciale composities geschreven, die voor het eerst te horen zijn en de uitvoeringen een interessant karakter geven.

Gevarieerd programma
Tijdens het optreden speelt het orkest zowel een aantal klassieke stukken als stukken met een jazz karakter. In het provinciehuis worden onder andere de volgende muziekstukken ten gehore gebracht:


* Uit 'Scheherazade' - Nikolay Rimsky-Korsakov: The sea and Sinbad's ship/The story of the prince-kalandar
* Uit 'Jazz-suite nr. 2' - Dmitri Shostakovich: March/Dans I/Dans II/Finale
* An American in Paris - George Gershwin

* Paul van Kemenade Quintet: Strangled by Strings/D'Accord en Dakar/More hasted, less speed
* Paul van Kemenade i.s.m. EJO: Phoenix concerto/Gewaltig viele Noten!/Mo's Mood
Het Euregio Jeugd Orkest nodigt iedereen uit om op 27 oktober te komen kijken in het provinciehuis. Het concert begint om 16.00 uur en zal plusminus 2 uur duren. Toegangskaarten zijn gratis af te halen bij de VVV in 's-Hertogenbosch en bij het servicecentrum in het provinciehuis. (tel 073 - 681 2525).