Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 22-10-2002 Persberichten districten Utrecht stad, 09.35 uur

Aanrijding letsel

UTRECHT Maandagavond kwamen twee autos met elkaar in botsing op de kruising van de Biltsche Rading met de oprit van de A27. Een 39-jarige man uit Utrecht raakte gewond.

Om 19.15 uur kreeg de politie de melding van de aanrijding.Ter plaatse bleek dat een 37-jarige vrouw uit Leerdam met haar auto, komende vanuit de Bilt, de oprit van de A27 op wilde rijden in de richting van Breda. Zij had hierbij volgens getuigen groen licht. Uit de richting Utrecht kwam een auto, bestuurd door de 39-jarige man uit Utrecht, die volgens getuigen rood licht had. Bij de aanrijding is de auto van de 39-jarige meerdere malen over de kop gegaan en is tegen een verkeerslicht tot stilstand gekomen. De bestuurder is per ambulance overgebracht naar het Diaconessenziekenhuis met vermoedelijk nekletsel. Beide autos liepen schade op.

Ruzie over parkeerplaats loopt uit de hand

UTRECHT Maandagmiddag ontstond er op de Kanaalstraat ruzie over een parkeerplaats. Hierbij vielen over en weer klappen.

Om 15.30 uur werd de politie gezonden naar de Kanaalstraat omdat daar een vechtpartij zou plaatsvinden. Ter plaatse stond een grote groep mensen op straat. Het bleek dat een 19-jarige vrouw uit Utrecht ruzie had gekregen met een 26-jarige man uit Den Haag. Volgens de verklaringen wilde zij haar brommer parkeren op de plek waar de man stond. Dit liep uit op een ruzie. De Utrechtse vluchtte een winkel in en werd gevolgd door de man. In de winkel kreeg de vrouw een klap op haar gezicht. Omstanders wisten de man de winkel uit te werken. De man vernielde hierop de deurruit en er vielen nog wat klappen tussen de vrouw en de Hagenaar.

De 26-jarige man kwam zich later vrijwillig melden bij het politiebureau aan de Marco Pololaan. De politie onderzoekt de zaak.

Snelheidscontroles

UTRECHT Maandagmiddag heeft de politie op verschillende plaatsen in Utrecht snelheidscontroles uitgevoerd.

Van 14.00 uur tot 16.00 uur werd gecontroleerd op de Beneluxlaan. Ter plaatse geldt een maximum snelheid van 70 km/u. De snelheid van 812 voertuigen werd gemeten. Negen automobilisten reden te hard en ontvangen een bekeuring. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 89 km/u.

Tussen 15.15 uur en 17.45 uur werd een snelheidscontrole gehouden op de Lessinglaan. Hier geldt een maximum snelheid van 50 km/u. De snelheid van 1.366 voertuigen werd gemeten. 62 automobilisten reden te hard en ontvangen een bekeuring. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 82 km/u.

Aanrijding op Graadt van Roggenweg

UTRECHT Maandagavond botste een automobilist op de Graadt van Roggenweg op vier geparkeerde autos toen hij de macht over het stuur verloor.

Om 21.30 uur reed de 23-jarige automobilist uit Utrecht met zijn auto over het Westplein. Toen het verkeerslicht op oranje sprong gaf hij naar eigen zeggen nog wat gas bij. Toen hij daarna wilde remmen verloor hij de macht over het stuur en botste rechts naast de weg op vier geparkeerde autos. Vervolgens kwam de auto weer op de rijbaan terecht en kwam tot stilstand. De politie onderzoekt de toedracht van de aanrijding.