Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 29-09-2002 Persberichten district Rijn & Venen, 12.15 uur

Bestuurder onder invloed veroorzaakt aanrijding

MAARSSEN Op zaterdag 28 september, omstreeks 16.00 uur, vond een aanrijding plaats op de Vogelweg. Een 53-jarige inwoner van Maarssen, reed tegen de achterzijde van een personenauto op die voor de verkeerslichten stond te wachten. De man werd aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol bleek te zijn. Aan het bureau werd van de verdachte een bloedproef afgenomen, omdat hij niet in staat was om te blazen. Tevens bleek de auto niet gekeurd en niet verzekerd te zijn. Van het voertuig deed de verdachte afstand. Ook bleek de verdachte nog voor ruim 1000,- aan geldboetes te hebben openstaan. Hij werd ingesloten.

Besturen onder invloed

BREUKELEN Op zaterdag 28 september, omstreeks 21.00 uur, werd op het Zandpad een 29-jarige inwoner van Breukelen op zijn bromfiets gecontroleerd. De verdachte bleek onder invloed van alcohol en werd aangehouden. Aan het bureau bleek bij de ademanalyse dat hij 1,5 promille aan alcohol in het lichaam had. De verdachte kreeg een rijverbod en een dagvaarding uitgereikt.

LOENEN A/D VECHT Op zondag 29 september, omstreeks 02.20 uur werd op de Rijksstraatweg een bestuurder van een personenauto gecontroleerd die onder invloed van alcohol achter het stuur zat. De verdachte, een 35-jarige inwoner van Loosdrecht, bleek bij de ademanalyse aan het bureau 1,1 promille aan alcohol in het lichaam te hebben. De verdachte kreeg een rijverbod en een dagvaarding uitgereikt.

MIJDRECHT - Omstreeks 03.00 uur op zondag 29 september, werd op de Veenweg een bestuurder van een personenauto gecontroleerd die onder invloed van alcohol achter het stuur zat. De verdachte, een 27-jarige inwoner van Mijdrecht, bleek bij de ademanalyse aan het bureau 1,2 promille aan alcohol in het lichaam te hebben. De verdachte kreeg een rijverbod en een dagvaarding uitgereikt.

Vuilcontainer in brand

MONTFOORT Op zondag 29 september, omstreeks 02.20 uur, zagen surveillerende agenten dat een vuilcontainer in brand stond op de Onder de Boompjes. De container die tegen een gevel stond van een bedrijf met een houten afdak, brandde hevig. De agenten slaagden er niet in om met een brandblusser het vuur te doven. De brandweer maakte het karwei daarna af. Een aangrenzende woning moest door de brandweer ontlucht worden vanwege de rook. De container brandde geheel uit en werd vermoedelijk aangestoken.