Provincie Overijssel

Aanleg N348 van start

De aanleg van de N 348 kan beginnen. Het schorsingsverzoek van de Stichting Verenigde Bewoners Colmschate is afgelopen woensdag door de Raad van State afgewezen. Dat betekent dat de aannemer volgende week kan gaan beginnen met de werkzaamheden. Het eerste deel van de N 348 omvat de aanleg van het nieuwe weggedeelte tussen Vliegend Hert (wijk Blauwenoord) en de Nico Bolkesteinlaan. Het ca. één kilometer lange tracé loopt langs de rechteroever van het Overijssels Kanaal. De nieuwe weg is naar verwachting omstreeks 2005/2006 gereed.

Voor 2003 staat de realisatie van De Knoop op het programma. De Knoop is een ingewikkeld punt waarbij wegen en spoorlijnen elkaar kruisen. De verbrede Holterweg zal via een tunnel onder het spoor Deventer-Zutphen worden door geleid. De N 348 wordt eveneens met een tunnel onder de spoorlijn Deventer-Enschede door geleid en gaat vervolgens òver de Holterweg, en sluit aan op de Siemelinksweg.

Voor het realiseren van de tunnel in de Holterweg zal de Holterweg tussen de Westfalenstraat en de Zweedsestraat begin volgend jaar worden afgesloten. Het verkeer zal via de Zweedsestraat worden omgeleid. Voor deze omleiding wordt de Zweedsestraat aangepast bij de Siemelinksweg en de Westfalenstraat. Verder wordt de huidige rotonde in de Zweedsestraat omgebouwd tot een zogenaamde turborotonde. Deze extra brede rotonde is half oktober 2002 gereed.

Binnenkort gaat de provincie Overijssel in Deventer een infocentrum voor de N 348 inrichten. Belangstellenden kunnen daar in de toekomst terecht voor informatie over het project. Het infocentrum krijgt een plaats langs het tracé van de N 348.

De aanpassing van de N 348 -de weg van Deventer richting Raalte/Ommen- speelt al sinds de zeventiger jaren. Ruim tien jaar geleden is de weg door het Rijk aan de provincie overgedragen. Sinds de gemeentelijke herindeling met Diepenveen speelt het project zich geheel binnen de grenzen van de gemeente Deventer af. De aanleg van de N 348 is voor de Deventer regio van groot belang, omdat de stad een verkeersinfarct dreigt te krijgen. Lokaal en interregionaal verkeer moet losgekoppeld worden om een vlotte en veilige doorstroom te krijgen. Nu staat het verkeer vrijwel dagelijks in de file. Ongelijkvloerse overgangen en kruisingen moeten straks niet alleen een vlotte doorgang, maar ook de verkeersveiligheid bevorderen. De aanleg van de N 348 is ook van belang voor de ruimtelijke en economische ontwikkeling van Deventer.