PERSBERICHT
26/09/2002

Bakkerij Bootsman winnaar Broodje Bijzonder

Bakkerij Bootsman uit Wageningen werd dinsdagavond winnaar van de wedstrijd Broodje Bijzondertijdens het vakevenement Brood Bijzonder in Rhenen. Bootsman maakte een bijzondere creatie van twee soorten brood met ansjovis en tomaten. De combinatie van smaak, uitstraling en het vernieuwende karakter gaf bij de deskundige jury de doorslag. De tweede prijs ging naar bakkerij v/d Dobbelsteen uit Aalten en de derde prijs naar bakkerij Scholten uit Zelhem.

Het meeste bijzondere broodje van bakkerij Bootsman werd beloond met de Elsevier Brood Bijzonder-schaal, een 3-daagse reis naar Parijs, aangeboden door de Nederlandse Brood- en banketbakkers Ondernemers Vereniging, en een dag ondersteuning gekoeld gerezen van Koopmans Meel. Voor de tweede en derde prijs van Broodje Bijzonder werden er door de firma¹s Puratos en Bak Speciaal grondstoffencheques beschikbaar gesteld.

De wedstrijd Broodje Bijzonder werd gehouden op het vakevenement voor de bakkerijbranche Brood Bijzonder. Ruim 850 belangstellenden kwamen op het evenement af en werden getrakteerd op een gevarieerd programma van demonstraties, workshops, winkelprogramma¹s, een bijzonder optreden van tv-kok Pierre Wind en een Wereld Streetfood Broodbuffet van meesterkok Albert Kooij.

Brood Bijzonder werd georganiseerd door de Nederlandse Brood- en banketbakkers Ondernemers Vereniging te Gouda.