PERSBERICHT
26/09/2002
Bakkerij Bootsman winnaar Broodje Bijzonder
Bakkerij Bootsman uit Wageningen werd dinsdagavond winnaar van de
wedstrijd Broodje Bijzondertijdens het vakevenement Brood Bijzonder in
Rhenen. Bootsman maakte een bijzondere creatie van twee soorten brood
met ansjovis en tomaten. De combinatie van smaak, uitstraling en het
vernieuwende karakter gaf bij de deskundige jury de doorslag. De
tweede prijs ging naar bakkerij v/d Dobbelsteen uit Aalten en de derde
prijs naar bakkerij Scholten uit Zelhem.
Het meeste bijzondere broodje van bakkerij Bootsman werd beloond met
de Elsevier Brood Bijzonder-schaal, een 3-daagse reis naar Parijs,
aangeboden door de Nederlandse Brood- en banketbakkers Ondernemers
Vereniging, en een dag ondersteuning gekoeld gerezen van Koopmans
Meel. Voor de tweede en derde prijs van Broodje Bijzonder werden er
door de firma¹s Puratos en Bak Speciaal grondstoffencheques
beschikbaar gesteld.
De wedstrijd Broodje Bijzonder werd gehouden op het vakevenement voor
de bakkerijbranche Brood Bijzonder. Ruim 850 belangstellenden kwamen
op het evenement af en werden getrakteerd op een gevarieerd programma
van demonstraties, workshops, winkelprogramma¹s, een bijzonder
optreden van tv-kok Pierre Wind en een Wereld Streetfood Broodbuffet
van meesterkok Albert Kooij.
Brood Bijzonder werd georganiseerd door de Nederlandse Brood- en
banketbakkers Ondernemers Vereniging te Gouda.