Gemeente Leeuwarden

Leeuwarden grootste afnemer van Groene Energie

Boerenlandschap Vorige week vrijdag hebben alle Friese Gemeenten en de provincie Fryslân samen het inkoopcontract voor de levering van elektriciteit voor een periode van twee jaar getekend met het NUON. De gemeente Leeuwarden heeft hierbij voor 100% groene elektriciteit ingekocht. De beslissing van het College om alle elektriciteit groen in te kopen, komt neer op een totaal van 11 miljoen kWh Natuurstroom per jaar.

Greenprices.nl heeft de gemeente Leeuwarden er afgelopen maandag op gewezen dat Leeuwarden hiermee de grootste gemeentelijke afnemer is van groene energie in Nederland. Omdat de markt voor groene energie groeiende is, helpt Greenprices.nl consumenten een keuze te maken uit de diverse energieaanbieders in Nederland.

Leeuwarden wordt gevolgd door de gemeenten Spijkenisse met 4.500.000 kWh en Groningen met 3.764.000 kWh. In het totale overzicht van Groene energieklanten komt Leeuwarden op de negende plaats.

Door de afname van groene energie wordt voor Leeuwarden een CO2 reductie bereikt van ca. 1% op de totale gemeentelijke uitstoot. Dit betekent dat alle stroom voor gebouwen, gemalen, bruggen en openbare verlichting wordt opgewekt uit duurzame bronnen.

Leeuwarden hoopt een voorbeeld te zijn voor zoveel mogelijk bedrijven en inwoners, omdat groene energie niet duurder hoeft te zijn.

Klik hier voor de top 25 van afnemers van groene energie.