Vereniging Elektrotechnisch Vakonderwijs

27 sept. Winnaar VEV Leerbedrijvenprijs 2002 bekend Winnaar VEV Leerbedrijvenprijs 2002 bekend

Van de drie genomineerden voor de VEV Leerbedrijvenprijs 2002 Hollander b.v., Installatietechniek Kremer B.V. en Gijs van den Pol Electrotechniek en Telematica uit Montfoort is laatstgenoemde op 26 september jl. door VEV uitgeroepen tot winnaar van de VEV Leerbedrijven Prijs 2002, de prijs voor het beste erkende leerbedrijf.

VEV looft de prijs voor de vierde maal uit. Van den Pol wint een originele sculptuur en een geldbedrag van 11.000 euro vanwege een voorbeeldige kwaliteit en continuïteit van een solide opleidingsbeleid met ruime faciliteiten. Er is een goede vertaalslag gemaakt van het bedrijfsdoel naar het opleiden van werknemers.

Doel prijs
Met het tweejaarlijks uitloven van een prijs voor het beste leerbedrijf wil VEV meer bekendheid geven aan de door haar ontwikkelde erkenningsregeling voor leerbedrijven. Een erkenning is volgens de Wet Educatie en Beroepsonderwijs (WEB) noodzakelijk om de beroepspraktijkvorming (BPV), een verplicht onderdeel van alle beroepsopleidingen, te mogen verzorgen.
De BPV vindt plaats in een bedrijf en is niet alleen in het belang van de leerling maar ook in het belang van het bedrijf dat de leerling in huis haalt.

Het bedrijf kan, omdat zij de leerling zelf opleidt, zien wat voor vlees ze in de kuip heeft en de leerling opleiden binnen haar bedrijfscultuur. BPV-plaatsen, zoals de opleidingsplekken worden genoemd, zijn dus een uitstekend wervings- en selectie-instrument. Optimale begeleiding van BPV-ers vergt veel energie, tijd en kosten. Het bedrag van ¤11.000,- is dan ook bedoeld om in opleidingsfaciliteiten te steken.

De winnaar
Electrotechnisch bureau Gijs van den Pol bestaat uit twee volwaardige werkmaatschappijen namelijk Electrotechnisch bureau G. van den Pol BV en G. van den Pol Telematica BV. Twee slagvaardige bedrijven met ieder hun eigen specifieke ervaring en kennis van de markt. Profiterend van elkaars expertise vullen ze elkaar waar nodig aan. De bedrijven hebben zich gespecialiseerd op de gebieden elektrotechniek, besturingstechniek, telematica en beveiligingstechniek.

De andere genomineerden
Installatietechniek Kremer B.V. en Hollander b.v. namen een sculptuur en een oorkonde in ontvangst en vernamen van de jury dat zij niet voor niets bij de genomineerden behoorden.
Installatietechniek Kremer B.V. beschikt volgens de jury over een adequaat opleidingsbeleid met voldoende faciliteiten. Het opleidingsplan maakt integraal deel uit van het ondernemingsplan. Veel waardering is er ook bij de jury voor een actief reïntegratiebeleid dat al in gang gezet was voor de nieuwe wetgeving bedrijven daartoe dwong.
De jury vond bij Hollander b.v. een brede deskundigheid met veel aandacht voor leerlingen en werknemers die verder willen leren. Opleiden loopt als een rode draad door deze organisatie en draagt bij aan het succes van de onderneming.

vlnr.
R. Kremer (Installatietechniek Kremer B.V.), G. van de Velde (Gijs van den Pol Elektrotechniek en Telematica), T. Burghout (Hollander b.v.), R. Goedhart (Alewijnse Groep)