Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 27 september 2002


Verkeersongeval Oegsgeest
Bij een verkeersongeval op vrijdag 27 september omstreeks 13.40 uur raakten een 78-jarige voetgangster uit Rijnsburg en een 39-jarige automobiliste uit Leiden betrokken. De Rijnsburgse die met haar snorfiets aan de hand langs de Warmonderweg stond zou plots deze weg overgestoken zijn. De automobiliste die in de richting van de Leidsestraatweg reed kon een aanrijding niet meer voorkomen. De Rijnsburgse is met onbekend letsel overgebracht naar het LUMC.

Aanhoudingen na woninginbraak Hazerswoude-Rijndijk
De politie heeft op vrijdag 27 september vier mannen van 22 (2), 25 en 26 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op verdenking van woninginbraak. De verdachten zijn in verzekeringgesteld. De mannen worden ervan verdacht omstreeks 09.00 uur te hebben ingebroken in een woning aan de Rijndijk. Na de melding dat een aantal personen zich verdacht ophielden bij de woning was de politie snel ter plaatse. Een van de verdachten kon bij de woning worden aangehouden door een motoragent. De agent liep, vanwege verzet door de verdachte, letsel op aan een hand. De andere verdachten konden na een zoekactie op de Leidsche Schouw in Alphen aan den Rijn worden aangehouden. In de woning trof de politie twee levensloze honden aan. Het is nog niet bekend of er iets uit de woning is weggenomen. De verdachten waren de woning binnengekomen door een ruit in te slaan. De politie heeft een buurt- en sporenonderzoek ingesteld. Het onderzoek duurt nog voort.

Motorrijdster gevallen Hazerswoude-Rijndijk
Een motorrijdster uit Alphen aan den Rijn is op vrijdag 27 september tijdens de rijles ten val gekomen. De Alphense reed omstreeks 11.40 uur over de linker rijstrook van de Rijksweg N11 in de richting van Alphen aan den Rijn. Bij het passeren van een vrachtauto werd zij vermoedelijk door een windvlaag naar de middenberm geduwd. Hierdoor had zij de motorfiets niet meer onder controle. De motorrijdster probeerde een val te voorkomen maar raakte toch nog de vangrail. De Alphense kwam op de weg terecht en liep letsel op aan onder andere schouder en heupen. Zij werd voor nader onderzoek overgebracht naar het LUMC.

Verzet tijdens aanhouding Leiden
De politie heeft op vrijdag 27 september omstreeks 11.30 uur een 60-jarige fietser uit Leiden aangehouden. Surveillerende agenten op de Haarlemmerstraat spraken de fietser aan en wilden hem een bekeuring geven voor het fietsen in een voetgangersgebied. Toen de fietser aanstalte maakte om door te rijden probeerden de agenten dit te voorkomen. De fietser probeerde vervolgens opnieuw weg te komen. Hierop zijn de agenten overgegaan op de aanhouding. De fietser bleef zich ook tijdens de aanhouding verzetten en sloeg één van de agenten in het gezicht. Met behulp van twee omstanders wisten de agenten de fietser in de handboeien te slaan. De agent heeft aangifte gedaan van mishandeling.

Bromfiets in de brand Reeuwijk
De politie heeft op vrijdagmiddag een 16-jarige Nootdorper gehoord over de afgelopen nacht gebrande bromfiets. De jongen zou op donderdag 26 september omstreeks 20.00 uur in een bocht op de Goudsestraatweg een ongeval hebben gehad met zijn voertuig. Omdat hij gewond was geraakt heeft hij zijn bromfiets tegen een hek geplaatst in afwachting van familieleden. De bromfiets zou de volgende dag worden opgehaald. Omstreeks 02.30 uur ontstond er brand aan het voertuig. Het is nog niet duidelijk wat de oorzaak is geweest van de brand. De brandweer moest ter plaatse komen om de brand te blussen. Men trof de bromfiets al brandend aan tegen een hek van een weiland.