Stadsdeel Zeeburg

Flexibel parkeren in IJburg

Minstens 40% van alle parkeerplaatsen op IJburg moet afwisselend door verschillende parkeerders kunnen worden gebruikt. Dat is één van de belangrijkste uitgangspunten van het concept-advies over parkeren in IJburg dat het dagelijks bestuur van stadsdeel Zeeburg voorlegt aan de Stadsdeelraad.

Eén parkeerplaats per woning
Het dagelijks bestuur wil daarmee bereiken dat er voldoende parkeerruimte is voor zakelijk en sociaal bezoek aan IJburg. Als teveel parkeerplaatsen uitsluitend worden bestemd voor particulieren, dan komen bezoekers in de knel. Het dagelijks bestuur stemt in met de stedelijk vastgestelde norm van gemiddeld één parkeerplaats per woning en vindt dat 25% van die plaatsen op straat moet komen. Dat draagt bij aan een beter milieu en een mooie openbare ruimte.

Kostendekkend
Het dagelijks bestuur vindt dat stadsdeel Zeeburg niet aan het betaald parkeren op IJburg hoeft te verdienen. Het moet wel kostendekkend zijn.
Bovendien moeten er goede alternatieven zijn voor het gebruik van de privé-auto. Dat wil zeggen: snel en uitstekend openbaar vervoer, goede voorzieningen voor de fiets en een fijnmazig aanbod autodelen.

Het voorstel van het dagelijks bestuur wordt op 17 september besproken in de Commissie van Advies Ruimtelijke Ontwikkeling & Beheer. De Stadsdeelraad van Zeeburg neemt er op 24 september een besluit over.

Hier vindt u de raadsvoordracht die het dagelijks bestuur heeft vastgesteld.