Korps: Groningen, plaats: Diverse 27-09-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen (middageditie) Vrijdag 27 september 2002

Editie vrijdagmiddag

Groningen: hennepplantage
Tijdens een civiele ontruiming stuitte de politie vrijdagochtend in een woning aan de Wilkemaheerd op een kleine hennepkwekerij. In een slaapkamer werden 170 oogstrijpe planten en de gebruikelijke apparatuur zoals lampen en filters aangetroffen. In een andere kamer werden vier dozen met elk 84 kleine hennepplanten aangetroffen. De 28-jarige bewoner kwam tijdens de ontruiming thuis en werd aangehouden. De planten en apparatuur werden vernietigd. Tegen de eigenaar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: aanrijding tussen brommer en auto
Op de kruising van de Rijksweg en de afrit van de Beneluxweg reed een 43-jarige automobilist uit Groningen tegen een 17-jarige brommerrijder uit Hoogezand aan. Getuigen verklaarden dat de automobilist door een rood verkeerslicht reed. De bromfietser kwam ten val en is met beenletsel naar het ziekenhuis gebracht. Nader onderzoek wordt ingesteld.

Groningen: roodlichtcontrole
Op de kruising van de Ebbingebrug met de Turfsingel werd vrijdagochtend een roodlichtcontrole gehouden. In totaal werden 36 bekeuringen uitgeschreven.

Groningen: man (21) betrapt met 30 gram dope
Op de Kastanjelaan werd vrijdagochtend een 21-jarige man zonder vaste verblijfplaats op grond van de verdovende middelen wetgeving gecontroleerd. De man had kort daarvoor contact gehad met verslaafden. Bij de fouillering werd een hoeveelheid van zon 30 gram heroïne en cocaïne aangetroffen. Hij is ingesloten voor nader onderzoek.

Stadskanaal: bromfietser gewond bij ongeval
Een 17-jarige bromfietser uit Stadskanaal is vrijdagmorgen gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Leeuwerikhof in zijn woonplaats. Het slachtoffer kreeg op de kruising met de Wielewaalhof geen voorrang van een auto, bestuurd door een 54-jarige vrouw, eveneens uit Stadskanaal. De bromfietser kwam te vallen. Hij liep aanvankelijk naar zijn dichtbij zijnde woning, maar is later met onbekend letsel naar een ziekenhuis gebracht. Zijn bromfiets is voor technisch onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief).