Ingezonden persbericht


Imation introduceert CD-R´s voor 48x -branders
Branden tot 7,2 megabyte per seconde voor professioneel en persoonlijk gebruik

Schiphol-Rijk (Nederland), 27 september 2002 -- Opslag op CD-R-schijven komt op het hoogste niveau te liggen met de introductie van de Imation CD-Recordables voor 48x branders. De schijven zijn ook uitstekend te gebruiken in langzamere branders, waarbij gebruikers profiteren van de excellente opname- en weergave-eigenschappen.

Behoefte aan snelheid
Zowel bij professionele als thuisgebruikers groeit de vraag naar steeds snellere opslagoplossingen met een hoge capaciteit. De standaard thuis-PC van vandaag is veel krachtiger dan topklasse systemen voor professioneel gebruik van een paar jaar geleden. Video- en audiotoepassingen en 3D-spellen en -animaties hebben de ontwikkeling van snellere processoren en andere componenten in een stroomversnelling gebracht. De nieuwste generatie CD-R -schijven en -spelers is de oplossing voor gebruikers die ook aan hun randapparatuur de hoogste eisen stellen. Bij gebruik in CD-archiefsystemen zijn de nieuwste 48x -spelers en -schijven een sterk alternatief, ook voor back-updoeleinden. Goed voorbeeld is de grafische wereld, waar de CD-gegevensdrager in de praktijk de standaard is voor gegevensuitwisseling.

De maximale overdrachtssnelheid voor de 48x CD-R bedraagt nu 7,2 MB per seconde, wat niet veel meer afwijkt van de snelheid van de huidige generatie vaste schijven. Daardoor kan de gebruiker 700 MB aan gegevens - wat gelijkstaat aan 80 minuten geluid - nu naar een CD-R schrijven in minder dan twee minuten. Bij deze snelheid neemt het schrijven van openings- en afsluitingsgegevenssporen naar de CD-R net zoveel tijd in beslag als het opnemen van de 700 MB aan gegevens. De totale opnametijd voor 700 MB bedraagt zo niet meer dan ongeveer drie minuten. Niettemin hangt de maximale overdrachtsnelheid van deze nieuwe generatie CD-R´s af van een veelheid aan factoren, en niet alleen van de maximale prestaties van de brander en de CD-R: de capaciteit van de buffer, de bestandsstructuur en de prestaties van het computersysteem hebben ook invloed op de bereikte overdrachtsnelheid.

Nauwkeurig lezen en schrijven cruciaal
De 48x CD-R´s zijn geoptimaliseerd voor gebruik in branders en spelers die een uitzonderlijk hoge draaisnelheid hebben. De Imation CD-R´s zijn daarom zo geconstrueerd dat ze op betrouwbare wijze wegschrijven. Elke in een onbeschreven CD-R gebrand putje, moet precies op de juiste plaats in de opnamelaag van de CD komen, hoewel de belichtingstijd van elk putje minder is dan 0,01 seconde. Het uitzonderlijk lage aantal fouten en de goede leesbaarheid van de individuele putjes door de speler, leidt tot een sterke verbetering van de opnamekwaliteit. Imation levert de snelste CD-R
-schijven in een aantal handige verpakkingen, waaronder rollen met 25, 50 en 100 CD-R´s. Daarnaast zijn er de gebruiksvriendelijke, ruimtebesparende pop-out doosjes, de standaard CD-doosjes en extra platte doosjes.

Imation
Imation Corporation (NYSE: IMN) levert wereldwijd producten en diensten ten behoeve van informatieverwerking. Imation is gespecialiseerd in uiteenlopende toepassingen voor data-opslag en databeheer. De omzet uit normale bedrijfsvoering van Imation bedroeg in het jaar 2001 bijna 1,2 miljard dollar. In juni 2002 had Imation wereldwijd 3200 mensen in dienst. Het hoofdkantoor van Imation bevindt zich in Oakdale, Minnesota, V.S. Het Europese hoofdkantoor is gevestigd in Schiphol-Rijk. Meer informatie is te vinden op de website www.imation.com en op de Nederlandse website www.imation.nl.

Meer informatie:
Persberichten, achtergrondinformatie en foto's zijn te vinden op www.online-pressrooms.com

Imation International B.V.
(Data Storage & Information Management Division)
Mady Wiessenberg
00 31 (20) 654 21 54
mdwiessenberg@imation.com

Lubbers & De Jong B.V.
Marije Verdouw
00 31 (20) 421 05 65
marije@l-dj.nl