Nieuwsbericht

vrijdag, 27 september 2002, 16.45 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Auto rijdt tegen asfaltwagen
Alkmaar, donderdag 26 september 2002.
Donderdagavond omstreeks 22.30 uur is een 20-jarige automobilist uit Haarlem, samen met een 21-jarige vriend van hem uit Hoofddorp, tegen een asfaltwagen aangereden op de A9 in de richting van Akersloot, een paar honderd meter voorbij de Kooimeerrotonde. De snelweg was half afgezet vanwege asfalteringswerkzaamheden. Een auto remde plotseling, waardoor de Haarlemmer moest uitwijken naar rechts. Daar reed hij rechtstreeks een nieuw geasfalteerd gedeelte van de snelweg op, waar men nog aan het werk was. Hij kwam tot stilstand tegen een asfaltvoertuig. Er was alleen blikschade.

Twee mannen aangehouden op verdenking van groot aantal winkeldiefstallen
Heiloo, donderdag 26 september 2002.
Donderdagmiddag werden twee mannen van 44 en 48 jaar, beiden afkomstig uit Amsterdam, aangehouden bij het winkelcentrum 't Loo. Kort daarvoor hadden een aantal getuigen gezien dat zij goederen uit een winkel in het winkelcentrum hadden gestolen. Op aanwijzing van deze getuigen konden de twee mannen, die juist wegreden van het parkeerterrein, worden aangehouden. Uit onderzoek bleek dat zij die dag meerdere winkeldiefstallen hadden gepleegd in Volendam, Schagen en Heiloo. In de auto werden verschillende goederen aangetroffen die van diefstal afkomstig bleken te zijn. Deze spullen zijn in beslag genomen. De mannen zijn overgebracht naar het politiebureau en daar in verzekering gesteld.

Man overleden na ongeval
Egmond aan de Hoef, donderdag 26 september 2002. Donderdagmiddag kort na 17.30 uur is een 74-jarige man uit Egmond aan de Hoef, bij een verkeersongeval om het leven gekomen. Het slachtoffer reed op zijn fiets over de Herenweg tussen de Egmonderstraatweg en de Rinnegommerlaan. De man stak op een gegeven moment de rijbaan van de Herenweg over en merkte daar een personenauto, bestuurd door een 56-jarige man uit Egmond Binnen, niet op. Ondanks remmen en uitwijken kon de bestuurder van de auto de fietser niet meer ontwijken waarna een aanrijding volgde. De fietser raakte hierbij ernstig gewond en is ter plaatse aan zijn verwondingen overleden.

Telefoonkaarten gestolen
Heiloo, donderdag 26 september 2002.
Donderdagavond zijn een onbekende hoeveelheid telefoonkaarten gestolen uit een winkel aan de Heerenweg. Twee mannen bevonden zich in de winkel en wisten een onbekend aantal kaarten weg te nemen. Vervolgens renden de verdachten de winkel uit en verdwenen in de richting van het station. Vermoedelijk hebben zij daar de trein gepakt naar Alkmaar. Een onderzoek naar de daders bleef zonder resultaat. De verdachten voldoen aan het volgende signalement. Het zijn twee negroïde mannen, 18 á 20 jaar oud en tussen de 1.70 en 1.80 m. lang. Een van hen droeg vlechtjes in zijn haar en had een zwart petje op zijn hoofd. De overige kleding van deze man was zwart. Ook de andere dader was volledig in het zwart gekleed en droeg eveneens een zwart petje.

Bewoner betrapt inbreker op heterdaad.
Heerhugowaard, donderdag 26 september 2002.
Donderdagavond werd de bewoner van een woning aan de P.C. Hooftlaan geconfronteerd met een onbekende persoon in de keuken van de woning. Vermoedelijk is de man via een niet afgesloten deur in het huis gekomen. De verdachte verliet bij het zien van de bewoner, spoorslags de woning. Twee familieleden wisten hem te achterhalen doch de verdachte werd ontzet door een aantal voorbijgangers die dachten dat de inbreker werd mishandeld. De verdachte wist hierop te ontkomen. Volgens de bewoner worden er geen goederen vermist.

Autobranden
Alkmaar, vrijdag 27 september 2002.
Vannacht werden op twee plaatsen in de wijk Hoefplan autobranden ontdekt. De eerste brand werd omstreeks 00.20 uur gemeld. Het bleek dat er brand was uitgebroken in een geparkeerde auto op de Van Ostadelaan. De auto werd volledig door de brand vernield. Een in de omgeving geparkeerde auto bekwam lakschade door de hitte. Kort daarop werd een brand gemeld in auto's die geparkeerd stonden op de Mesdaglaan en de Rochussenstraat. Ook deze auto's werd volledig vernield. De oorzaak van de branden kon nog niet worden vastgesteld. De politie stelt een onderzoek in waarbij brandstichting niet wordt uitgesloten.

Rijden onder invloed van alcohol
Heerhugowaard, vrijdag 27 september 2002.
In de nacht van donderdag op vrijdag werd een 23-jarige bestuurder van een personenauto uit Heerhugowaard, aangehouden op de Gorterlaan. De man bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 595 ug/l. Dat is ruim 2,5 maal de toegestane waarde van 220 ug/l. Het rijbewijs van deze bestuurder werd ingevorderd.
Limmen, vrijdag 27 september 2002.
In dezelfde nacht werd een 22-jarige bestuurder van een personenauto uit IJmuiden, aangehouden op de Nachtorchis. De man bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 760 ug/l. Dat is nagenoeg 3,5 maal de toegestane waarde van 220 ug/l. Ook van deze bestuurder werd het rijbewijs ingevorderd.

Jongen beroofd van geld
Alkmaar, vrijdag 27 september 2002.
Vrijdagmorgen omstreeks 05.15 uur werd een 18-jarige Alkmaarder van zijn geld beroofd. Dit gebeurde op de Paternosterstraat. Het slachtoffer had juist geld gepind uit een automaat toen hij door een onbekende man met een mes werd bedreigd. Het geld werd uit de hand van het slachtoffer gegrist. Hij zag toen dat er drie personen om hem heen stonden, die na de beroving weg renden in de richting van de parkeergarage. Een van hen, een 25-jarige Alkmaarder, kon kort na de overval worden aangehouden op de Paardenmarkt. Naar de identiteit van de twee andere verdachten wordt een onderzoek ingesteld. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau en daar voor nadere onderzoek ingesloten.

Man beroofd van autosleutels
Alkmaar, vrijdag 27 september 2002.
Vrijdagmorgen omstreeks 06.55 uur werd een 28-jarige Alkmaarder overvallen door een tot nu onbekende man. Het slachtoffer werd, op het moment dat hij bij zijn geparkeerde auto stond, vol in het gezicht gestompt. Het slachtoffer kwam ten val en raakte enkele ogenblikken buiten kennis. Toen hij weer bij kwam bleken de sleutels van zijn auto te zijn verdwenen. De auto stond nog wel op zijn plaats. Het slachtoffer kon geen enkel signalement geven van zijn belager.

NOORDKOP

Verkeerscontroles
Schagen, donderdag 26 september 2002.
Donderdag is er van 12.00 uur tot 13.30 uur een bromfietscontrole gehouden aan de Oude Slotstraat in Schagen. In deze periode zijn vijf bromfietsen bekeurd wegens een te groot vermogen en het rijden zonder verzekeringsplaatje.
Middenmeer, donderdag 26 september 2002.
Donderdagmiddag is er van 15.45 uur tot 17.45 uur een snelheidscontrole gehouden langs de Schagerweg in Middenmeer. Tijdens deze controle zijn zes snelheidsovertreders bekeurd. De hoogst gemeten snelheid was 121 kilometer per uur.
Den Helder, donderdag 26 september 2002.
Donderdagmiddag en -avond is er een bromfietscontrole uitgevoerd aan de Marsdiepstraat in Den Helder. De controles vonden van 15.30 uur tot 17.30 uur en van 19.00 uur tot 20.30 uur plaats. Tijdens deze periode zijn dertig bekeuringen uitgeschreven voor diverse overtredingen.

Hersenschudding na valpartij
Wieringerwerf, donderdag 26 september 2002.
Donderdagmiddag omstreeks 15.50 uur is een 26-jarige inwoonster van Wieringerwerf met haar fiets gevallen ten gevolge van een gat in het wegdek. Dit gebeurde langs de Medemblikkerweg in Wieringerwerf. De vrouw is met een hersenschudding naar het Westfries Gasthuis naar Hoorn vervoerd.

Beenletsel na botsing
Den Helder, donderdag 26 september 2002.
Donderdagavond rond de klok van 18.45 uur is een 23-jarige fietser uit Den Helder aan zijn linkerbeen gewond geraakt na een botsing met een 24-jarige automobilist uit Den Helder. De fietser reed vanuit een uitrit de Stationsstraat in Den Helder op, waarbij hij de van links komende automobilist niet voor liet gaan. De auto had voorrang. De automobilist kon de fietser niet meer ontwijken waarna een botsing ontstond. De fietser is met een vermoedelijk gebroken been naar het Gemini Ziekenhuis in Den Helder vervoerd.

Bromfietsster gewond
Warmenhuizen, vrijdag 27 september 2002.
Vrijdagochtend omstreeks 10.00 uur is in Warmenhuizen een 16-jarige bromfietsster uit Warmenhuizen aan een been gewond geraakt na een botsing met een 60-jarige automobilist uit Amsterdam. De automobilist reed over de Westfrieschedijk vanuit de richting Koedijk. De man verleende op het kruispunt met de Kanaalweg geen voorrang op de bromfietsster, waardoor een botsing ontstond. Het meisje is met beenletsel naar het MCA in Alkmaar afgevoerd.

WESTFRIESLAND

Wapenhandelaar aangehouden
Hoorn, september 2002.
Afgelopen week heeft de politie van Hoorn een zaak afgerond met betrekking tot wapenhandel. De politie van Hoorn, Noordoost Friesland en Amsterdam hebben in deze zaak samengewerkt. Op 13 juli heeft de politie drie personen aangehouden: een 49-jarige man uit Hoorn, en twee 43-jarige vrouwen uit Hoorn. De man, hoofdverdachte in de zaak, wordt ervan verdacht wapenhandelaar te zijn. Bij een inval in zijn woning aan het Betje Wolffplein in Hoorn is het volgende gevonden: 867 kogelpatronen, 46 hagelpatronen, 2 busjes pepperspray, 1 pistool, 3 revolvers, 1 hagelgeweer en een handgranaat. Verder zijn er op 23 juli, 24 juli, 31 juli, 1 augustus en 21 augustus nog zes medeplichtige mannen aangehouden: een Amsterdammer en vijf Friezen. Deze zijn ook verdachten in de zaak. De verdachten moeten voor de rechter komen.

Diefstal vaartuig
Bovenkarspel, donderdag 26 september 2002.
Tussen dinsdag 20.00 uur en donderdag 12.50 uur is er een kajuitboot gestolen vanaf de Murillostraat in Bovenkarspel. Het betreft een witte polyester boot, een zogenaamde Deense kotter. Verder zat er een blauwe buitenboordmotor van het merk Volvo Penta aan de boot.

Verkeerscontroles
Midwoud, donderdag 26 september 2002.
Donderdag is er van 19.30 uur tot 22.00 uur een verlichtingscontrole gehouden langs de Tripkouw in Midwoud. Tijdens deze periode hebben acht personen een bekeuring gekregen wegens het fietsen zonder deugdelijk voor- of achterlicht. Ook zijn er twee automobilisten bekeurd wegens het rijden zonder gordel.
Hoorn, vrijdag 27 september 2002.
Vrijdagochtend is er tussen 9.00 uur en 10.00 uur een algemene verkeerscontrole gehouden langs de Liornestraat in Hoorn. In deze periode zijn er voertuigen bekeurd voor diverse overtredingen.

Woninginbraak
Hoorn, vrijdag 27 september 2002.
Tussen donderdag 17.00 uur en vrijdag 6.00 uur is er ingebroken in een woning aan de Sophie Vitringstraat in Hoorn. De inbrekers zijn binnengekomen door de voordeur te forceren. De onbekenden hebben onder andere een stereotoren en een videocamera meegenomen.