Gemeente Tiel


Mijlpaal in project Binnenhoek

Op vrijdag 27 september jl. hebben burgemeester Van Tellingen en de heer Wallert, directeur van Daalderop B.V. de officiële eerste paal geslagen voor de bouw van een nieuw bedrijfspand voor Daalderop aan de Lingewei op het regionale bedrijventerrein Medel. Deze handeling markeert het begin van de verplaatsing van het huidige bedrijfscomplex aan de Binnenhoek naar deze locatie. Het is tevens een mijlpaal in de ontwikkeling van de Binnenhoek tot een stedelijk woongebied.

De nieuwe bedrijfslocatie op Medel zal ca. 13.500 m2 groot worden en ligt op een perceel van ca. 30.000 m2. De nieuwbouw van Daalderop zal omstreeks juli 2003 gereed zijn en per september 2003 wordt op Medel gestart met het produceren. Als alles volgens planning ver loopt, zal de totale verhuizing eind december 2003 gerealiseerd zijn.

Het leegkomende complex in de Binnenhoek kan dan gesloopt worden. De noodzakelijke bodemsanering zal naar verwachtingen begin 2004 beginnen. Daarna starten de bouwactivitei ten om ook dat deel van de binnenstad van Tiel om te vormen tot een woongebied met circa 320 woningen, een parkeergarage van ruim 600 plaatsen en een supermarkt van 4.500 m2.

Tegen die tijd zijn de opstallen van Van Hesteren al gesloopt en heeft daar ook de bodemsane ring plaatsgevonden. De bouwactiviteiten voor het Carrévormige gebouw de "Heuvelhof" zijn dan ook al in volle gang. Als alles volgens plan verloopt zal de "Heuvelhof" begin 2005 worden opgeleverd.