Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 27-09-2002
Persberichten vrijdagmiddag 27 september 2002 Perspiket door Ron Reinds - 06-52528707

Op heterdaad betrapt

NIEUW WEERDINGE Bij een ontmoetingscentrum aan het Eerste Kruisdiep Oostzijde werd vanmorgen een gelddief op heterdaad betrapt. Omdat er de laatste tijd regelmatig geld uit een geldpot verdween werd er post gevat door de politie. Vanmorgen viel een 21-jarige uit Nieuw Weerdinge afkomstige jongeman door de mand en werd door een politieman gezien dat hij geld uit de betreffende pot wegnam. De man werd aangehouden en kreeg een snelrechtdagvaarding.

Bedrijfsongeval

WIJSTER Vanmorgen heeft er een bedrijfsongeval plaats gevonden bij Essent Milieu aan de Vamweg. Tijdens het verhelpen van een verstopping in de ontslakker van een ketel is een stroom heet water vrijgekomen. Een 21-jarige medewerker van een schoonmaakbedrijf heeft daarbij een deel van het water over zich heen gekregen. De traumahelikopter werd ingezet om medische hulp ter plaatse te bieden. De man is met brandwonden per ambulance vervoerd naar het brandwondencentrum te Groningen. Wegens plaatsgebrek is hij inmiddels overgebracht naar het Brandwondencentrum in Beverwijk.De arbeidsinspectie stelt een onderzoek in.

Politie Drenthe scoort

ASSEN Uit een onderzoek gehouden door het Centraal Bureau voor de Statistiek is gebleken in 2001 dat het percentage van opgeloste geweldsmisdrijven door Politie Drenthe ruim boven het landelijk gemiddelde ligt, namelijk 63%. Landelijk is dit 44%. Van de 25 regiokorpsen staat de Drentse politie op een tweede plaats. Het thema geweld heeft een hoge prioriteit bij zowel de politie als het Openbaar Ministerie in Drenthe. Dit komt omdat geweld een grote invloed heeft op het gevoel van veiligheid. Politie en OM. besteden niet alleen veel tijd aan het pakken van de daders, maar ook aan het vervolg hierop, het zgn. lik op stuk beleid. Ook het concept Buurt & Wijkzorg, het kennen en gekend worden in de wijk, werpt zijn vruchten af.

Voor wat betreft het oplossen van de vermogensmisdrijven en het oplossen van vernielingen en misdrijven tegen de openbare orde zit de Drentse Politie ook boven het landelijk gemiddelde.