Politie Midden- en West Brabant

Persberichten 27 september 2002, district Oosterhout

Datum: 27/9/2002
Auteur: Henk Ketelaar

Teams Werkendam Woudrichem
Rijden zonder rijbewijs
Rijswijk Nbr: Een 36-jarige inwoner van Dalem werd donderdag bekeurd voor het rijden in een personenauto zonder in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. De bestuurder bleek driemaal eerder voor dit feit bekeurd te zijn. De door hem in bruikleen gestuurde auto werd inbeslaggenomen.

Diefstal snorfiets
Rijswijk: Vrijdag 27 september 02 tussen 11 en 12 uur werd er bij Intratuin een lichtblauwe Thomas snoerfiets weggenomen. Op de snorfiets zat een voormandje en zijtassen met rode en groene strepen.

Team Geertruidenberg Drimmelen:
Snelheidscontroles in de gemeente Drimmelen
Op donderdag 26 september werden in de gemeente Drimmelen diverse snelheidscontroles gehouden.
Wagenberg: Dorpstraat
Passanten: 160
Overtredingen: 70
Hoogste snelheid: 57 km per uur

Made: Crullaan
Passanten: 880
Overtredingen: 37
Hoogste snelheid: 75 km per uur

Made: Blockmekerstraat
Passanten: 125
Overtredingen: 12
Hoogste snelheid: 85 km per uur ( bromfietser)

Team Oosterhout
Diefstal uit woning
Oosterhout: Op donderdag 26 september vond tussen 18.10 uur en 20.00 uur een inklimming plaats in een woning aan de Marinus de Jongstraat. De bewoners waren net thuis van vakantie en verlieten de woning om even te gaan eten. Zij hadden op de bovenverdieping twee ramen opengezet waardoor de dader(s) binnen zijn geklommen. De gehele woning werd doorzocht. Uit de woning werden diverse goederen ontvreemd.

Inbraak in personenauto
Oosterhout: Tussen donderdag 26 september 18:30 uur en 20:00 uur is ingebroken in een personenauto, die stond geparkeerd op een parkeerterrein van de Leijsenhoek. Men heeft vermoedelijk met een scherp voorwerp het rechterachterportierraampje ingeslagen, waarna de autoradio/cd speler werd ontvreemd. Hierbij is ook het dashbord beschadigd.

Rijden zonder rijbewijs, verzekering en APK
Oosterhout: Op donderdagavond 26 september omstreeks 21.55 uur zag de politie een 30 jarige bestuurster uit Oosterhout met een personenauto over de Prins Hendrikstraat rijden. Bij controle bleek er geen geldige verzekering en geen geldige APK op de auto te zitten. De bestuurster was ook niet in het bezit van een geldig rijbewijs. De auto is meegenomen naar het bureau. Proces verbaal wordt opgemaakt.

Inbeslagname motor/bromfiets
Oosterhout: Op donderdagmiddag 26 september omstreeks 15.00 uur werd door de politie op de Arendsstraat een blauwe bromfiets/motor gecontroleerd. Die was niet voorzien van een kenteken of verzekeringsplaatje. De bromfiets/motor werd naar het bureau gebracht en op de vermogenstestbank gecontroleerd. Hier bleek de meter meer dan 2 KW aan te geven in plaats van de toegestane 0.44 KW. Het voertuig werd inbeslaggenomen en moet nog onderworpen worden aan een technisch onderzoek om formeel vast te stellen of het een motor betreft. De bestuurder, een 26 jarige Oosterhouter, deed vrijwillig afstand van de motor.

Inbraak in bedrijf te Oosteind
Oosteind: In de nacht van donderdag 26 september op vrijdag 27 september werd er ingebroken bij een bedrijf aan de Provincialeweg. Niet bekend is hoe men het op terrein is gekomen. Er werden diverse machines onder andere bosmaaiers en kettingzagen ontvreemd.

Team Gilze en Rijen
Geen bijzonderheden

Team Dongen:
Zakkenrollen
Dongen: Op donderdag 26 september werd van een 66 jarige vrouw uit Dongen een portemonnee gerold. De vrouw deed boodschappen in een winkel aan de Hoge Ham. Toen zij bij de kassa wilde afrekenen bemerkte zij dat haar portemonnee uit haar afgesloten schoudertas was weggenomen. De daders hebben kans gezien de rits van haar schoudertas ongemerkt te openen.

Waarschuwend op treden
Dongen: Naar aanleiding van klachten heeft de politie op donderdag 26 september diverse eigenaren van caravans en aanhangwagens uit Dongen benaderd om hun voertuig van de openbare weg te verwijderen. De voertuigen stonden te lang geparkeerd op de openbare weg.

Verkeerscontrole
Dongen: Op donderdagmiddag 26 september heeft de politie op de Middellaan een verkeerscontrole gehouden op agressief verkeersgedrag en rood licht. Hierbij werd 1 bestuurder opgeschreven voor het rijden door rood licht. Tevens werden op diverse locaties in Dongen bekeuringen uitgeschreven voor verkeerd parkeren

Team Loon op Zand
Snelheidscontrole
Loon op Zand: Op 26-09, tussen 15.45 en 17.45 uur, is een snelheidscontrole gehouden op de Bergstraat. In die tijd werden 555 bestuurders gecontroleerd. In totaal waren er daarvan 92 in overtreding. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 69 km/u. Ter plaatse geld een maximum snelheid van 30 km/u.

Inbraak woning
Loon op Zand: Afgelopen nacht is ingebroken in een woning aan de Cassiopeia. Men kwam binnen door de voordeur open te "hengelen" (openen via de brievenbus). Uit de woning werden audio-apparatuur alsmede een jas gestolen.

Team Waalwijk:
Verkeerscontrole
Waalwijk: Op diverse plaatsen in de gemeente werd op 26-09 gedurende de avonduren een z.g. rijdende verkeerscontrole gehouden. Daarbij werden 6 snelheidsovertredingen geconstateerd. De gemeten snelheidsovertredingen waren tussen 38 en 48 km/u te hard. Tevens werd
1 maal bekeurd ter zake het niet hands-free telefoneren tijdens het rijden.

Verkeerscontrole
Sprang-Capelle: Bij een verkeerscontrole met een surveillance-auto reed op de noordbaan de Rijksweg 59 een 23 jarige motorrijder uit Klundert met een snelheid gelegen tussen de 120 tot boven de 200 km/u. Gemiddeld 170 km/u. Na staandehouding is hem proces-verbaal aangezegd en het rijbewijs ingevorderd.

Inbraak woning
Waalwijk: In een woning aan de Liefrinckstraat werd afgelopen nacht ingebroken. Men kwam de woning binnen door de voordeur "open te hengelen".(openen via de brievenbus). Uit de woning werd geld, betaalpasjes en audio-apparatuur ontvreemd.

Poging inbraak bedrijf
Waalwijk: Werd afgelopen nacht getracht in te breken in een bedrijf aan de Grotestraat. Men wilde binnen komen door het slot van de buitendeur af te breken. Maar kon die manier niet binnen, derhelve is er ook niets gestolen.

Einde bericht