Royal Dutch Petroleum

Persbericht

27/09/2002

Shell introduceert nieuwe ultra laagzwavelige benzines

Shell Nederland Verkoopmaatschappij B.V. introduceert per 1 oktober nieuwe ultra Shell Euro 95 ultra laag zwavel en Shell Superplus 98 ultra laag zwavel. De nieuwe benzines zijn vanaf deze datum op alle Shell-verkooppunten in Nederland voor de klant beschikbaar.

De nieuwe producten kenmerken zich door een uiterst laag zwavelgehalte. Shell vermindert het maximale zwavelgehalte met een factor drie: van 150 mg/kg naar 50 mg/kg. De nieuwe benzines voldoen daarmee nu reeds aan de Europese norm voor het jaar 2005.

Een lager zwavelgehalte zorgt voor een betere werking van de katalysator, hetgeen een verdere verlaging van de uitstoot van milieubelastende stoffen met zich meebrengt. Daarnaast zorgt een lager zwavelgehalte voor een verminderde uitstoot van zwaveldioxide, waardoor de vorming van zure regen wordt verminderd.

De Shell-brandstoffen blijven voorzien van kwaliteitsverhogende toevoegingen. Hierdoor zijn de nieuwe producten niet alleen beter voor het milieu, maar zorgen ze ook voor een goede motorpresatie.

Men kan de nieuwe benzines direct tanken. Ze zijn onderling probleemloos mengbaar.

De Nederlandse overheid stimuleert met een accijnsverlaging de verkoop van ultralaagzavelige brandstoffen. Voor de benzine gaat het daarbij om 1,36 eurocent (excl. BTW) per liter, voor de diesel om 1,40 eurocent (excl. BTW) per liter. Deze verlagingen worden uiteraard per 1 oktober meegenomen in de Shell adviesprijs.

Shell Persdienst,
tel: 070-3778750
fax: 070-3778751