Korps: Limburg-Zuid, plaats: Kerkrade 27-09-2002
Persberichten district Kerkrade ( JK-14.20 uur) Vrijdag 27 september 2002

Kerkrade; verkeerscontrole
Een 26-jarige autobestuurder uit Heerlen werd donderdag 26 september om 13.45 uur op de St. Pieterstraat in Kerkrade gecontroleerd. Tijdens die controle bleek dat de Heerlenaar niet in het bezit was van een rijbewijs en dat de auto niet verzekerd was. Omdat bleek dat hij een viertal eerder opgelegde boetes van ruim 500, - nog niet betaald had, werd hij naar het politiebureau overgebracht. Toen de politie zijn auto naar het bureau reed, werd in die auto een flinke weedlucht geroken. Er bleek ruim 70 gram softdrugs in te liggen. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Landgraaf; gewonden bij aanrijding
Terwijl een 41-jarige autobestuurder uit Hoensbroek donderdag 26 september om 07.05 uur stilstond voor het verkeersplein aan de Hofstraat in Landgraaf om het kruisende verkeer voorrang te verlenen, werd hij te laat opgemerkt door een 19-jarige autobestuurder uit Heerlen. Er ontstond een kop-staart aanrijding waarbij beide voertuigen zwaar beschadigd werden en afgesleept moesten worden. Door de aanrijding raakten de bestuurders gewond en moesten met onbekend letsel worden overgebracht naar het ziekenhuis in Heerlen.

Kerkrade; illegaal vuurwerk
Omdat bij de politie het vermoeden bestond dat er in twee afzonderlijke woningen aan de Ailbertuslaan in Kerkrade illegaal vuurwerk voorhanden was, stelde de politie daar om 07.15 uur een onderzoek in. In een slaapkamer van een 35-jarige bewoner trof de politie een kartonnen doos aan met daarin tien zogenaamde Chinese rollen à 10.000 shots. Er werd snelrecht toegepast waarbij de verdachte een boete van 425, - werd opgelegd.
In de kelder van de andere woning trof de politie in een kast vier Chinese rollen aan à 10.000 shots en enkele vuurpijlen en zogenaamde fonteinen. Tegen de 37-jarige eigenaar werd een boete opgelegd van 240, -.
Het vuurwerk werd uiteraard in beslag genomen.