Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 27-09-2002 Persbericht district Maastricht
Vrijdag 27 september 2002

Maastricht Aanhoudingen

Op donderdagnamiddag 26 september sprake een 22 jarige inwoner van Maastricht een partrouille aan over het feit dat hij zijn woensdag gestolen bromfiets door de Stationstraat in Maastricht had zien rijden. Het signalement van de verdachte en de bromfiets werd onder de verschillende surveillance-eenheden verspreid met het verzoek daar naar uit te kijken. Omstreeks 15.45 werden bromfiets en verdachte, een 48 jarige Maastrichtenaar, in de Kapoenstraat gesignalerd en staandegehouden. Van de bromfiets bleken het contactslot en net normale slot te zijn gedemonteerd.

De verdachte vertelde de politie de brommer te hebben gekocht van een ander persoon. Deze 35 jarige Maastrichtenaar werd een uur later in zijn woning in Maastricht aangehouden. De politie stelt een onderzoek in.

Maastricht Diefstal bestelbus

Op donderdagmiddag werd vanaf de Wilhelminasingel omstreeks 15,00 uur een bestelauto gestolen. De bestuurder die even weg was maakte het de dief wel gemakkelijk. De ramen van het voertuig stonden open en de sleutel stak in het contactslot.

Maastricht Inbraak

Een woning in de Henisstraat in Maastricht kreeg donderdagnamiddag ongewenst bezoek. Met grof geweld werd de voordeur geforceerd. Alle ruimten in de woning werden doorzocht. Gestolen werden sieraden.