1169139.bmp

Manugistics maakt cijfers tweede kwartaal bekend

Brussel, 27 september 2002 Manugistics maakt de cijfers bekend over het tweede kwartaal, dat liep van juni tot en met augustus 2002.

Manugistics behaalde dit kwartaal een omzet van 69,9 miljoen dollar, een daling van zes procent ten opzichte van het eerste kwartaal en van vijf procent ten opzichte van het tweede kwartaal van vorig jaar. De leverancier van Enterprise Profit Optimization (EPO)-software slaagde erin het verlies te beperken tot 13,1 miljoen dollar, een behoorlijke verbetering ten opzichte van het eerste kwartaal, toen het verlies nog opliep tot 18,4 miljoen dollar. De inkomsten uit software daalden van 24,5 miljoen in het eerste kwartaal naar 18,1 miljoen in het tweede kwartaal.

Manugistics heeft nog steeds te maken met de effecten van de recessie en de lagere uitgaven aan ICT. Daarom plant het bedrijf voor het derde kwartaal verdere kostenreducties. De EPO-leverancier verwacht dat de omzet de komende periode op hetzelfde niveau zal blijven, met een lichte stijging van de inkomsten uit software-licenties. De pijplijn is immers gezond en door de sterke focus op Pricing and Revenue Optimization als aanvulling op Supply Chain Management, wist Manugistics haar positie in de markt te verbeteren.

Het uitgebreide Engelstalige persbericht treft u aan op http://www.manugistics.com/news/detail.asp?id=319

Over Manugistics
Door de optimalisatie van de complete toeleveringsketen helpt Manugistics bedrijven hun kosten te verlagen, hun service aan klanten te verbeteren, de rentabiliteit te verhogen en hun groei te versnellen. De oplossingen van Manugistics grijpen in op alle bedrijfsprocessen: van design en inkoop tot en met prijsbepaling en levering. De software biedt onder meer modules voor een betere prijsbepaling (Pricing and Revenue Optimization), servicemanagement, het beheer van onderdelen en leveranciers en Supply Chain Management. Op de klantenlijst staan bedrijven zoals 3Com, Amazon.com, Boeing, BP, Brown & Williamson, Caterpillar, Cisco Systems, Coca-Cola Bottling, Compaq, DuPont, eConnections, Fairchild Semiconductor, Ford Motor Company, General Electric, Harley-Davidson, Hormel, Levi-Strauss & Co, Marriott, Nestlé, Staples, Texas Instruments, Unilever en American Airlines.