Gemeente Achtkarspelen


Nieuwsberichten

25-09-2002
Einde aan opslag grond aan Wide Pet in Harkema
Milieuterrein Lutkepost biedt goed alternatief

Aan de slepende kwestie omtrent de opslag van grond op het gemeenteterrein aan De Wide Pet in Harkema is een einde gekomen. Het college van B&W heeft een oplossing gevonden en inmiddels de omwonenden en Plaatselijk Belang hiervan op de hoogte gesteld.

De gemeente gebruikte het opslagterrein aan De Wide Pet als tijdelijk depot voor overtollige schone grond, dat op diverse plekken in de gemeente vrijkomt en weer (her)gebruikt kan worden. De omwonenden hebben meerdere malen aangegeven overlast van deze opslag te ondervinden, temeer omdat het terrein zich inmiddels in een woonwijk bevindt.

Opslag op Lutkepost
Bij het zoeken naar oplossingen en alternatieven voor het gronddepot is de gemeente er steeds vanuit gegaan dat het milieuterrein Lutkepost overgedragen zou worden aan Afvalsturing Friesland. Nu de gemeente het milieuterrein in eigen beheer houdt, is de problematiek van het gronddepot De Wide Pet opgelost. Er is namelijk ruimte genoeg op Lutkepost.

Het inrichten van het milieuterrein zal echter enige tijd kosten. In de tussentijd wordt de resterende grond in het depot aan De Wide Pet uitgevlakt en zal er geen nieuwe grond aangevoerd worden. Het depot wordt omgevormd, zodat er vanaf 2005 woningbouw kan plaatsvinden. Dit sluit aan bij het geldende bestemmingsplan.