Gemeente Den Haag

Actuele berichten >> Persberichten

2002-09-27: Gedeeltelijk speelverbod sportvelden opgeheven


---

De gemeente Den Haag heeft het gedeeltelijk speelverbod voor de sportvelden opgeheven. Dit verbod gold vanaf 6 september jl. voor de velden van de voetbalverenigingen ADS, DUNO, GDA, JAC, Haagse Hout, FC Kranenburg, Loosduinen, ODB, De Postduiven, RAS en SV'35. Er mochten geen trainingen en oefenwedstrijden op deze velden worden gespeeld, maar wel competitiewedstrijden. Door het extreem wisselvallige weer (dagen met tropische temperaturen afgewisseld met dagen met overvloedige regenval) was er slechte beworteling van de grasmat ontstaan. Clubs die geen speelverbod kregen werden door de gemeente wel verzocht hun velden te ontzien.

Dankzij de medewerking van de verenigingen en de maatregelen van de gemeente is de gesteldheid van diverse velden verbeterd. Er is toeneming van de wortellengte geconstateerd, waardoor de structuur van de grasmat iets stabieler is geworden. Desondanks zullen de velden gedurende het gehele seizoen kwetsbaar blijven.

Om de velden bespeelbaar te houden zal de gemeente Den Haag waar nodig aanvullend onderhoud verrichten. Zij heeft in een brief aan alle veldsportverenigingen wel gevraagd er extra alert op te zijn dat de velden op een verantwoorde wijze worden gebruikt.

last update: 27-9-2002 11:03:02 ;pag.: 15885; auteur: 616;cat.: